Reklam

Avusturya'nın Türkiye Aleyhtarlığı!...

BRÜKSELDE NELER OLUYOR? Avusturya’nın Türkiye Aleyhtarlığı! Avusturya’nın Türkiye hakkındaki menfi tavrı Avrupa birliği ülkelerini ikiye böldü

Avusturya'nın Türkiye Aleyhtarlığı!...
13 Aralık 2016 - 12:57
BRÜKSELDE NELER OLUYOR?

Avusturya’nın Türkiye Aleyhtarlığı!
Avusturya’nın Türkiye hakkındaki menfi tavrı Avrupa birliği ülkelerini ikiye böldü.
Spiegel gazetesi köşe yazarı, Markus Beker’in, Brüksel den bildirdiğine göre, Türkiye sorunu Avrupa birliğini ikiye bölmüştür.
Avusturya dışişleri bakanı Bulgaristan, Hollanda ve Lüksemburg’u da tarafına çekerek Türkiye - Avrupa birliği görüşmelerini dondurmak ve Türkiye’yi kendi düşünceleri doğrultusunda dize getirmek istemektedir.
Avrupa Birliğini bir boy ölçüşme hareketine zorlayarak, kendi dediğini yaptırmak istemektedir. Kendi iddialarına göre, Türkiye’yi demokratik tutum ve insan haklarından uzaklaşmakla suçlamaktadır. Adı geçen üç kafadar dışişleri bakanlarının, Türkiye aleyhtarlığı tutumları, Almanya dışişleri bakanı Sayın Steinmeier tarafından sert tepkiyle karşılaştı.
Aslında Türkiye gündemde hiç olmamasına rağmen, Dışişleri bakanlarının Kuzey Afrika göçmenleri ile ilgili müzakereler ve önlemler konusundaki alınacak tedbirler görüşülmesi beklenirken konuyu, Türkiye meselesi haline dönüştürerek, sanki bir öç alma, boy ölçüşmek istenmektedir.
İşte buna Almanya tarafı sert tepki göstermiştir.
Avusturya dışişleri bakanı, “Türkiye, göçmenler konusunda her şeyi baltalıyor” diyerek Türkiye’yi suçlamaktadır” diyor Spiegel gazetesi yorumcusu.
İstanbul’daki bomba felaketinden sonra, işler daha da kötüleşti, sertleşti diyerek Türkiye’yi daha da köşeye sıkıştırmak istemektedirler.
Bir de ölen o kadar Türk insanını hiçe sayarak HDB’li tutukluları bahane göstermektedir.
Ankara, ”Böylece Avrupa Birliği kriterlerinden uzaklaşıyor ve Brüksel’de yapılacak olan dışişleri bakanları toplantısında Türkiye’nin Avrupa Birliğine girme konusundaki müzakerelerin devamı da sert tartışmaları beraberinde getirmiştir.
Bu konularda Avusturya dışişleri bakanı hararetli eleştiriler yapmıştır ve Hollanda ile Bulgaristan’ı da yanına çekmiştir.
Türkiye - Avrupa Birliği müzakerelerinin derhal dondurulmasını talep etmiştir.
Alman dışişleri bakanı, Avusturya dışişleri bakanının bu talebini doğru bulmadığını, Türkiye ile olan Avusturya’nın tutumunu eleştirerek, daha yumuşak bir teks hazırlanmasını istemiştir.
Bu tartışmalar, Brüksel üyelerinin Türkiye hakkındaki görüşleri dolayısıyla ikiye bölündüğünü göstermektedir.
Kavranoğlu

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum