Atasam Hastanesi'nde 'Organ Bağışı Standı'

Atasam Hastanesi'nde 'Organ Bağışı Standı' Organ Bağışı haftası nedeniyle Atasam Hastanesi’nde açılan standa ilgi beklenen den fazla oldu

Atasam Hastanesi'nde 'Organ Bağışı Standı'
06 Kasım 2014 - 17:07
Atasam Hastanesi'nde 'Organ Bağışı Standı'

Organ Bağışı haftası nedeniyle Atasam Hastanesi’nde açılan standa ilgi beklenen den fazla oldu. Hastaneye gelen hasta ve hasta yakınları açılan standda organ bağışı ile ilgili olarak bilgilendirildi. Hastane çalışanları "bağışlanan her organ kurtarılan bir hayattır" sloganına uyarak organ bağışı yaptılar.

3-9 Kasım Organ Bağışı haftası nedeniyle açıklama yapan Atasam Hastanesi Yönetim kurulu Başkanı Dr.Tuğrul Akyazıcı “ Organ bağışı ile insanlar hayata tutunabiliyorlar. Pek çok insan hayatlarını idame edebilmek için umutla organ bekliyor. Toplum olarak hayati önem arzeden bu konuya duyarlılık göstermeliyiz. Organ bağışında bulunarak bu kampanyaya destek olmalıyız.” diye konuştu.

Kalp, böbrek, karaciğer, akciğer, pankreas, incebağırsak, kornea, kas, kemik iliği gibi organların bağışlanabileceğini hatırlatan Dr.Tuğur Akyazıcı, " Bağış yapan vatandaşlarımız kendilerine verilen bağış kartını, nüfüs cüzdanı gibi yanlarında taşımaları önem arzediyor. bunun yanısıra konuyla ilgili olarak en yakın akrabalarını bilgilendirmeleri gerikyor." dedi.

Gelişmiş ülkelere oranla ülkemizde bu konuya daha düşük seviyede hassasiyet gösterildiğini vurgulayan Akyazıcı, " Bu oranları yukarıya taşımak için çaba sarfedilmeli, sadece senede bir hafta değil tüm yaşam boyunca duyarlılık göstermeliyiz." dedi. Atasam Hastanesi'nde kurulan stand da hasta ve hasta yakınları dağıtılan broşürlerle bilgilendirilirken hastane çalışanları organ bağışında bulundular.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum