Atakum'da demokrasi örneği…

Atakum İlçesinde kurulan pazaryerinin kurulması gerektiği yerle ilgili vatandaşlar arasında fikir farklılıkları oluşunca Başkan Taşçı, bin 332 haneyi kapsayan bir anket yaptırdı

Atakum'da demokrasi örneği…
25 Ocak 2016 - 16:57
Atakum İlçesinde kurulan pazaryerinin kurulması gerektiği yerle ilgili vatandaşlar arasında fikir farklılıkları oluşunca Başkan Taşçı, bin 332 haneyi kapsayan bir anket yaptırdı. Anket sonuçlarını inceleyen ve oyları sayan Başkan Taşçı, “Atakum’da demokrasi var, halk ne diyorsa o olur” dedi.
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ilçede Cuma günleri kurulan pazaryerinin nereye kurulması gerektiğini vatandaşa sordu. Gerçekleştirilen anket sonucuna göre pazaryerinin Azerbaycan Caddesine kurulmasına karar verildi.
Atakum Belediyesi, İstiklal Mahallesinde Cuma günleri kurulan pazaryeriyle ilgili yer belirleme aşaması tamamlandı. Pazaryerinin kurulacağı noktanın neresi olması gerektiğini halka sorduklarını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Pazaryerinin nereye kurulacağını, o pazaryerinden faydalanan vatandaşlarımıza anket yaparak belirledik” diye konuştu.
Samsun’un Atakum İlçesinde Salı günleri kurulan pazaryeriyle ilgili yer değişikliği yönünde gelen önerilerin ardından konuyu vatandaşa taşıyarak anket yaptıklarını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Pazaryerinin İstiklal Mahallesinde Azerbaycan Caddesine kurulmasını isteyen vatandaşlarımız ile 99. Sokak’ta kurulmasını isteyen vatandaşlarımızın taleplerinin ardından mahalledeki haneler üzerinde bir anket uygulaması gerçekleştirdik. Pazaryerinin nereye kurulacağı, o pazaryerinden en çok faydalanan vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda belirlenmeli dedik. 2 gün süren ve tüm hanelerin fikirlerinin alındığı anket sonucunda 763 haneden ‘Azerbaycan Caddesi’ yanıtını alırken, 569 haneden de ’99. Sokak’ yanıtını aldık. Yapılan anket sonuçlarını bizzat kendim inceledim ve saydım. Bu anlamda İstiklal Mahallesinde Salı günleri kurulan ve halk arasında Cuma Pazarı olarak adlandırılan pazaryerinin Azerbaycan Caddesinde kurulması yönünde karara vardık” dedi.
Sadece pazaryerinin tespitinde değil, tüm çalışma ve projelerinde öncelikli belirleyici unsurun vatandaşlar olduğunu söyleyen Başkan Taşçı, “Bizim belediyecilik anlayışımızda ‘yaptım oldu’ mantığı yok. Bu düşünceden hareketle gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda, hayata geçirdiğimiz projelerde öncelikli belirleyici unsur vatandaşlarımız oluyor. Vatandaşlarımıza soruyor, fikirlerini alıyor ve ortak akıl ile hareket ediyoruz. Bu sayede ilçemizi her geçen gün daha yaşanılabilir, daha güzel bir hale getiriyoruz. Hayalimizdeki şehir Atakum için yapacak daha çok işimiz var. Bu işleri yaparken, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Atakumlulara soracağız, fikir alacağız, öncelikleri belirleyeceğiz. Atakum’da demokrasi var, halk ne diyorsa o olur” diye konuştu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum