Atakum Kent Konseyi Çevreci Olmuş!

Atakum Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, “Türk-İş Eğitim Merkezi“ binasının Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılmasına tepki gösterdi.

Atakum Kent Konseyi Çevreci Olmuş!
14 Kasım 2021 - 17:17
Atakum Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şevket Özkaya açıklamasında;  Sevgili Atakumlular,
Bilindiği gibi ilçemizin aynı isimle anılan semtinde raylı sistem durağının hemen üzerinde bulunan “Türk-İş Eğitim Merkezi “ bundan bir süre önce Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırıldıktan sonra yerine  Türkiye’nin en büyük ikinci kütüphanesinin yapılacağı ileri sürülerek yıkımına başlanmıştı.    
Ne yazık ki bugün bu kompleksin yıkımı sırasında en genci –burasının ilk yapımı (1982) sırasında dikildiğini varsayacak olursak- 40 yaşında, içlerinde asırlık olanlarında bulunduğu pek çok ağacın kesildiğini büyük bir üzüntü ile tespit etmiş bulunuyoruz.
Burada ağaçların hesapsızca ve denetimsizce kesiliyor olması çok kötü bir durum olmasının ötesinde resmen bir çevre katliamıdır.
Atakum Kent Konseyi olarak kentimizin sınırlı yeşil alanlarının yok edilerek betona boğulmasına yol açan bu ve bu gibi uygulamalara kayıtsız ve sessiz kalmamız mümkün değildir.
Samsun Büyükşehir Belediyesinin bu tutumunu şiddetle protesto ediyor söz konusu ağaçların kesilmesinde sorumluluğu bulunanlardan hesap sorulmasını istiyoruz.
Yaş Kesen Baş Keser
Kent Konseyimiz tarafından konu ile ilgili hukuki süreç yarından itibaren başlatılacak ve bu işin peşi bırakılmayacaktır.
Kamuoyuna duyurur;
Hepinize en içten sevgi ve saygılarımızı sunarız..





 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum