Reklam
Reklam
Reklam

Atakum İmar İnş. Şirketinin Yetkilisi Cemil Deveci'Dir!

Atakum İmar İnşaat San

Reklam
Atakum İmar İnş. Şirketinin Yetkilisi Cemil Deveci'Dir!
30 Ekim 2019 - 23:32
Reklam
Atakum İmar İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuş ve 696 sayılı K.H.K. ile kamu tüzel kişiliği kazanmış bir şirkettir. %100 ortağı ve Şirket müdürü Atakum Belediyesi dir.
Belediyeler Kanununun 37.maddesi ‘’Belediye Başkanı, belediye idaresinin başı ve belediye tüzel kişiliğinin temsilcisidir’’der, bu nedenle de yapılan bütün iş ve eylemler şuan CEMİL DEVECİ’nin sorumluluğundadır.
YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR RAPORU BÜTÜN YALANLARI ORTAYA ÇIKARMIŞTIR
Atakum Belediyesi yönetimince, yerel ve ulusal basın üzerinden, belediyenin ve şirketinin borca batık olduğu yönünde haberler yaptırılmıştır, Cemil Deveci tarafından yaptırılan haberlere göre, Atakum İmar İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti.nin 48.010.815 TL borçlu olduğu belirtilmektedir. Borç tutarı içinde aşağıdaki belirtilen örnek kalemler bulunmaktadır.
YALAN BEYANLAR
Olmayan kasa mevcut borcu            7.201.812 TL
Olmayan stok farkı borcu                  3.302.000 TL
Kaybolan sermaye borcu                   8.000.000 TL
Olmayan araç borcu                               91.000 TL
Personel Borcu                                  2.482.596 TL (Belediyeden Alacak 2.393.272 TL)
SGK Prim Borcu                                12.420.000 TL (Gerçek borç 11.603.881 TL)
21.804.204 TL lik YALAN
Yeminli Mali Müşavir tarafından düzenlenen Atakum İmar İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti.nin 01/01/2018-31/03/2019 tarihleri arasındaki kayıtlarının incelendiği ÖZEL AMAÇLI RAPOR da görüleceği üzere, Atakum Belediyesinin borç konusunda ortaya attığı iddialar iftira niteliğinde, YALAN beyanlardır.
31 Mart 2019 tarihinde şirket bünyesinde bulunan bütün bilgisayar ve resmi kayıtların yedeklerini aldığım halde ATAKUM BELEDİYESİ yeni yönetimince belgelere el konularak bilmediğim bir yere götürüldü ve yine bilgim dışında 30 Nisan 2019 tarihinde verilen beyanname, 31 Aralık öncesi döneme ait hesaplarda art niyetli değişiklikler yapılarak düzenlendi.
Bu beyanname bir meclis üyesinin, şirketin muhasebecisine baskı yapılarak zorla düzenletildiği, bu baskılara dayanamayan muhasebecinin görevi bırakmak durumunda kaldığı da bilinmektedir.
Atakum İmar İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti., 2018 yılına ait Yeminli Mali Müşavirlik Kurumlar Vergisi Beyannamesi Tasdik Raporunda görüleceği üzere 12.233.838,42 TL değerinde Duran Varlığı bulunan, 2018 yılı cirosu 43.299.656,90 TL olan yüksek hacimli ve etkin bir firmadır. Duran varlık dökümüne bakıldığında 12 tesisin işletilmesi için gerekli menkul malların olduğu görülmektedir.
7.201.812 TL Kasa açığı iddiasının YALAN olduğu YMM raporunda net olarak görülmektedir.
8.000.000 TL Kaybolan sermaye iddiasının YALAN olduğu, şirketin 12 milyon TL’nin üzerinde mal varlığı sahip olduğu YMM raporunda net olarak görülmektedir.
3.302.000 TL Olmayan stok farkı borcu iddiasının YALAN olduğu, son üç ay içinde mamül maddeye dönen stok olduğu YMM raporunda net olarak görülmektedir.
91.000 TL Olmayan araç borcu iddiasının YALAN olduğu, 2017 yılına ait YMM raporunda ters işlemden kaynaklandığı ve düzeltildiği görülmektedir.
2.482.596 TL Personel borcu olarak belirtilen tutar karşılığında, ATAKUM BELEDİYESİ’nden alacağımız olan 2.393.272 TL bilerek saklanmış ve bilançoya yazılmamıştır.
12.420.000 TL SGK prim borcu, belge ile ispatı mümkün olduğu halde 816.120 TL fazla yazılmıştır.
Daha ilginç olanı ise bu raporların tamamının CEMİL DEVECİ de bulunduğu ve bilerek YALAN söylemeyi tercih etmesidir.
37,5 TON ET TÜKETİLDİ İDDİASI
Kamuoyunun en fazla merak ettiği 37,5 ton et konusuna gelince, Atakum İmar İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. olarak 12 tesis ve cenaze pideleri birimini işletmekteyiz.
İşletmelerin ihtiyacı olan ürünleri, fiyat teklifi toplamak kaydı ile temin ederiz.
Karadeniz Lezzet Ltd. Şti. ile 15 Temmuz 2016 tarihinden sonra demokrasi nöbetleri sırasında, nöbet bekleyenlere döner ikramı yapmaları vesilesi ile tanıştık, o zamana kadar hiçbir ilişki veya ticaretimiz olmadığı gibi, kimsenin yeğeni, akrabası, yakını, arkadaşı vs. değildir.
Karadeniz Lezzet Ltd. Şti. tükettiğimiz et ve et ürünleri için en uygun fiyat, en uzun vadeli teklifi verdiği, bütün hizmet kalite belgelerine sahip olması ve veteriner kontrolünde et teslimi yaptığı için tercih sebebi olmuştur.
İşletmelerimizin en yoğun çalıştığı sezon diye tabir edilen dönemi; haziran ayında başlayıp, ekim ayı sonuna kadar devam eder, sonrasında kısmen yavaşlar. Sezon başı nakit akışının en durgun olduğu, geçmiş ödemelerin biriktiği, finansal olarak en sıkışık dönemidir. Bu döneme ek bir yük daha getirmemek ve firmadan alım vadelerini uzatmak üzere 06/2019 ile 10/2019 döneminde malları teslim belgesi ile aldık. Fatura edilmesini erteleyerek vade kazanıp sıkışık olduğumuz ayları bu şekilde rahat geçebilmeyi hedefledik.
Teslim edilen mallar, teslim belgesinde yazan malın muayenesi ve tartımından sonra işletmemizin o günkü çalışanı tarafından imza karşılığı teslim alınmış olup, teslim belgelerinin tamamı muhasebe birimimizde mevcuttur.
12 farklı tesiste, 20 farklı kişinin imzası ile teslim alınan malların tamamı, ticari olarak kullanılmış yani işletmelerde ürün haline dönüştürülüp satılmıştır.
Gelen ürünlerin, ticari satış ürünleri haline dönüştürüldüğü farklı pek çok şekilde de teyit edilebilir, işletmelerin birim bazında satış tutarları ve ne sattığı bilinmektedir, içeriğine kolayca ulaşılabilir bir işletim sistemi kullanılmaktadır, imzalı belgeler olduğu halde inanılmıyorsa, o dönem içindeki satışı yapılan ürünler için kullanılan hammadde miktarından da teyit edilme imkânı vardır. Ancak, amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek olunca hangi bilgi, hangi belge ne işe yarar?
Atakum Belediyesi başkanlığını CEMİL DEVECİ’nin kazanması sonrasında, kendisinin çalışanı olarak amir, memur ilişkisi içerisinde benimle görüşmesini beklerken, kendisi şirketimizi karalayarak, enkaz devir aldığı söylemi ile yetersizliğinin üzerini örtmeye çalışmakta ve her türlü itibar suikastini meşru görmektedir.
Bununla birlikte, kamuya karşı olan borç ve taahhütlerin ödemesinin yapılmayarak benim üzerime atılı kalmasına çalışılmaktadır. Kapatıldığını beyan ettiği Atakum İmar İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti.nin kendi dönemine ait 8 milyon TL lik vergi ve SGK borcunu ödemeyerek kamu nezdinde benim şahsen sorumlu olmam sağlamıştır.
HİLELİ İFLAS
Atakum İmar İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. şu an aktiftir, Atakum Belediyesi ile 28/06/2019 tarihinde yapmış olduğu 01/07/2019 ile 31/12/2019 tarihleri arasında 696 sayılı K.H.K.kapsamında personel hizmet alımı işi sözleşmesini yapmıştır. Bu sözleşme tahtında, halen Atakum Belediyesinde 530 personeli çalışmaktadır.
2018 yılsonu cirosu 43 milyon TL dir, 12 milyon TL değerinde kayıtlı mal varlığı bulunmakta ve Atakum Belediyesinden bu gün itibari ile en az 6 milyon TL alacağı olan bir firmadır. Şeref Aydın imzası ile savcılığa verilen cevap yazısında 04.10.2019 tarihinde 2.965.415 TL alacağımızın olduğu kabul edilmiştir.
Atakum İmar İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti.nin işletmiş olduğu 12 tesis bulunmakta iken,  Atakum Belediyesi ile arasındaki sözleşmesi 24/05/2019 tarihinde Atakum Belediyesinin tek taraflı keyfiyeti ile geçerli bir neden olmaksızın, hukuk dışı bir şekilde fesih edilmiştir, işletmeleri elinden alınan firmanın nakit akışı kesilerek çökmesi sağlanmıştır.
Atakum İmar İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti.nin bilinçli şekilde iflasa sürüklendiğinin diğer bir delili ise, firmanın; ATAKUM BELEDİYESİ nezdindeki alacaklarını gösteren ayrıntılı hesap kartında da görüleceği üzere 16/04/2019 tarihinde 2.950.519,05 TL alacağı olduğu halde ödeme yapmamasıdır.
Atakum İmar İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti., yukarıda anlattığım YALAN beyanlar üzerinden HİLELİ şekilde iflasa götürülmektedir. Baskı ve şantaj ile muhasebeciye zoraki verdirilen vergi beyannamesindeki bilgilerin YALAN olduğu, YMM raporunda ayrıntısı ile görülmekte olup aynı zamanda 31 Mart tarihi itibari ile tarafımdan alınan yedek kayıtlar ile de kötü niyetle KAYITLARIN değiştirildiği teyit edilmektedir.
Cemil Deveci, önceki dönemi suçlayabilmek ve kendi yetersizliğini perdeleyebilmek için bu şirketi hedef seçmiştir.
Atakum İmar İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. Atakum Belediyesinde olan alacağını alıp, kendi borçlarını yapılandırıp, 12 tesisin sağladığı nakit akışı ile sorunsuz şekilde ticari faaliyetlerini sürdürebilecekken, Cemil Deveci’nin siyasi düşmanlığı ve zulmüne maruz kalmıştır.
İddia ediyorum, Atakum Belediyesi, Atakum İmar İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. olan borcunu ödesin veya ödeme sözü versin, daha önce işlettiği 12 tesisini iade etsin, 3 ay içinde şirket üzerindeki bütün hacizleri kaldırıp ticari faaliyetlerini tekrar yapar hale dönüştüreceğim, bu iş için benim olmam da şart değil, işine hakim ve tarafsız her aklı başındaki herhangi bir kişi, bu şirketi 3 ay içinde düzlüğe çıkarır.
YILBAŞI BÜYÜK İKRAMİYESİ KİME ÇIKTI?
ATAKUM SANAT KÜLTÜR TUR. YÖN. ORG. GIDA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. bildiğiniz gibi Cemil Deveci, yeğeni Berk Altunkılıç adına, 25.000 TL sermaye ile kurulmuş ve sonrasında Atakum Belediyesine hibe edilmiştir. Hibe işlemleri bile beklenmeden 01.05.2019 tarihinden itibaren, Atakum İmar İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti.nin bütün varlığı bu yeni şirket üzerine hileli yollar ile aktarılmaya başlanmış ve Cemil Deveci tarafından bu şirketin çok karlı olduğu, çok iyi çalıştığını kamu oyuna sık sık hatırlatılmıştır.
Düşünün ki; 12 milyon TL lik mal varlığına bir anda sahip olmuşsunuz, şehrin en iyi 12 tesisi emrinize hazır, belediyenin tüm imkanları altın tepsi içinde önünüze sunulmuş, aldığınız ham maddenin parasını ödemiyorsunuz, kira yok, personele maaş ödemiyorsunuz, elektrik, su faturası yok, SGK-vergi ödemiyorsunuz, ohhh Ağa’ya her şey beleş yani!!
Yılbaşı büyük ikramiyesi size çıkmıştır, hayırlı olsun,
Allah herkese Cemil Deveci gibi bir dayı nasip etsin!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum