Atakum'a Yakışır Proje Yapıyoruz

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Yalı Kafe alanına yapılacak proje ile ilgili konuşarak, “İller Bankası burayı satsa 50-60 milyon liradan daha fazla para eder. Biz bunu bedelsiz Samsun’a mal ediyoruz. Atakum’a yakışır bir proje. Kültür, sanat, kafe bir botanik bahçe içerisinde. Altında kapalı otoparkı olan insanların kullanacağı bir tesis olacak” dedi.

Atakum'a Yakışır Proje Yapıyoruz
29 Nisan 2022 - 19:07
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi nisan ayı olağanüstü toplantısını Başkan Mustafa Demir başkanlığında yaptı. “Atakum İlçesi belediye sınırlarında mahkeme kararları doğrultusunda kullanım kararlarının yeniden düzenlenmesine ilişkin nazım ve uygulama imar plan değişikliği teklifi” ile toplanan mecliste konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Söz konusu yer, planlı bir alan. Biz mahkeme kararlarına saygılıyız. Gereğini yerine getiriyoruz. Bu mahkeme kararları ile ilgili de girişimlerimizi sürdüreceğiz. Burası İller Bankası’nın yeriydi. Milli Emlak’a devredilip oradan bize bedelsiz olarak tahsis edildi. Bu, şu anda uygulanan proje karşılığında tahsis edildi. Mahkeme kararına gelince buranın 1.5 yıllık süreci var. Şu anda da inşaat devam ediyor. Mahkeme bir karar almıştır. Gerekli süreci başlatıyoruz. Kararın gereğini yerine getiriyoruz. Oradaki ‘Millet Kıraathanesi’ ibaresi çıkacak. Millet kıraathanesi değil de sosyal tesis, kütüphane olacak” dedi.
Alanla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Mustafa Demir şöyle devam etti; “İller Bankası burayı satsa 50- 60 milyon liradan daha fazla para eder. Biz bunu bedelsiz Samsun’a mal ediyoruz. Atakum’a yakışır bir proje. Kültür, sanat, kafe bir botanik bahçe içerisinde. Altına kapalı otoparkı olan insanların kullanacağı bir tesis olacak. Eleştiriniz bu. Siyaset yapmaya çalıştığınız yapı ve yatırım bu yatırım. Sizin, CHP olarak Atakum’ da bir belediyeniz var. 1 tane yaptığınız iş gösterin. Büyükşehrin yaptığı çok güzel bir yatırımı da eleştiriyorsunuz. Samsun vizyon şehir. Biz şimdi Atakum’da kütüphaneyi haziran ayında ihale ediyoruz. Türkiye’nin en fonksiyonel kütüphanesi olacak. Yeşil alan olarak da emniyetin arkasındaki alana çok örnek bir park kazandırıyoruz. O yüzden burada yapılacak yapı, tartışma konusu değildir.”
Mecliste görüşülen teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum