Asya Siyasi Partileri Uluslararası Konferansı'na Katıldı

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, çevrim içi ortamda düzenlenen Asya Siyasi Partileri Uluslararası Konferansı (ICAPP)-Asya Kültür Konseyi (ACC) Toplantısı’na katıldı.

Asya Siyasi Partileri Uluslararası Konferansı'na Katıldı
19 Mart 2021 - 19:28
Çok sayıda ülkeden siyasi partilerin temsilcilerinin katıldığı konferansa Türkiye’yi ve AK Parti’yi temsilen katılan Karaaslan burada, kültürel hayatın ve refahın gelişmesi için inovasyona yatırım yapmanın önemi hakkında bir konuşma gerçekleştirdi.
Konuşmasına, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek başlayan Karaaslan, “Tüm dünyayı etkileyen bir salgın tecrübesini hep birlikte yaşıyoruz. Aynı dünyada, gelişmişlik düzeyimiz ne olursa olsun ortak sorunları yaşayabildiğimizi koronavirüs salgını ile bir kez daha gördük.” dedi. Türkiye’nin salgınla mücadele sürecinde kendi vatandaşlarının ihtiyaçlarını karşılarken yurt dışına da yardım elini uzattığını söyleyen Karaaslan, “Salgın sürecinde 157 ülkeye ve 12 uluslararası kuruluşa tıbbi yardım ve destek sağlayarak Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’yi dünyada örnek gösterilen bir ülke haline getirdik.” ifadelerini kullandı.
Konuşmasında, “2020, Covid-19'un ortaya çıkardığı koşullar nedeniyle pek çok alanda olduğu gibi kültür ve sanat alanında da zorlukların yaşanmasına neden oldu.” ifadelerine yer veren ve Türkiye’nin bu süreçte kültür ve sanat alanındaki hizmetlerin devam etmesi için önemli çalışmaları hayata geçirdiğini aktaran Karaaslan, “Kültürün en önemli taşıyıcılarından biri olan eğitimin kesintisiz sürdürülmesi için EBA ismini verdiğimiz eğitim bilişim ağını hayata geçirdik. EBA dünyada eğitim siteleri içinde 3. sırada yer alma başarısı gösterdi. Bunun yanında, Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nin ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu’nun açılışlarını yine bu dönemde gerçekleştirdik. Bununla birlikte güçlü teknolojik altyapımız ile inovasyonu buluşturarak web siteleri aracılığıyla sanal müze, etkin kütüphane gibi online programları ve aktiviteleri milletimizin hizmetine sunduk. Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından, müze ve ören yerlerinin üç boyutlu gerçek modellerinin internet üzerinden gezilebilmesi ve kültürel mirasın sanal ortamda da tanıtılması amacıyla hazırlanan web siteleri erişime açıldı. Ülkemizdeki 33 müzenin dijital ortamdan gezilmesi imkânı sağlandı. Hükümetimiz tarafından hazırlanan "Etkin Kütüphane Evinizde" etkinlikleri kapsamında farklı içerikler ve online aktiviteler kullanıcıların hizmetine sunuldu. Seyirciden uzak kalan tiyatro ve sinemalara, yaşanacak mağduriyetten bu sektörlerin en az şekilde etkilenmesini sağlamak için maddi destek verildi.” dedi. Dünyanın her yerinde olduğu gibi Asya'da da toplumların gelişmişlik düzeylerinin birbirinden farklı olduğunu vurgulayan Karaaslan, “Ortak bir coğrafyada farklılıkların azaltılmasında inovasyonun payı çok büyük olacak. Şimdi, sahip olduğumuz birikimi ve vizyonumuzu ortaya koyarak ortak bir gelecek inşa etmenin tam vaktidir” ifadeleriyle sözlerine son verdi.

 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum