ASARCIK'TA "SAMTAB" TOPLANTISI…

SAMSUN VALİSİ İBRAHİM ŞAHİN ASARCIK İLÇESİ TURİZM EYLEM PLANI TOPLANTISINA KATILDI Samsun Valisi İbrahim Şahin, Asarcık Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlenen, Asarcık ilçesi Turizm Eyl

ASARCIK'TA "SAMTAB" TOPLANTISI…
04 Mart 2015 - 20:04
SAMSUN VALİSİ İBRAHİM ŞAHİN ASARCIK İLÇESİ TURİZM EYLEM PLANI TOPLANTISINA KATILDI

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Asarcık Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlenen, Asarcık ilçesi Turizm Eylem Planı’nın açıklandığı Samsun ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (SAMTAB) Mart ayı encümen toplantısına katıldı.

Samsun ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (SAMTAB) toplantısına katılmak üzere Asarcık ilçesi Belediye Sosyal Tesislerine gelen Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN’i burada Asarcık Kaymakam Vekili Hicabi Aytemur, Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, ilçe protokol üyeleri ve kurum müdürleri karşıladı.

Asarcık ilçesi Turizm Eylem Planı Samsun ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği Mart ayı encümen toplantısının açılışında bir konuşma yapan Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, ’’Asarcık ilçemiz Samsun’un 44 km. güneyinde yer alan yüzölçümü 214 km. kare olan küçük bir ilçedir. Asarcık küçük bir ilçe olmasına rağmen içinde birçok zenginliği barındırmaktadır. Buram buram tarih kokan bir yerdir. Asarcık tarihinin araştırılmasında en büyük yer tarihi ahşap Gökgöl Camiidir. Ayrıca Koşaca, Kılavuzlu, Yaramca ve Musaağa köylerinde de tarihi özellikler gösteren camiler bulunmaktadır. Ayaklıalan Köyü’nde Rumlardan kalma tarihi belli olmayan bir kilise kalıntısı bulunmaktadır.

Bölgede yaşayan mimari eserlerin 16. yy. dan önceki dönemlere ait olduğu anlaşılmaktadır. İlçede çok sayıda Helenistik ve Roma dönemlerine ait Tümülüs bulunmaktadır. Bunlardan en tanınmışı Şatiba, Narlı ve Horozun Tepe Tümülüsleridir. İlçemizde turizmin geliştirilmesi adına daha çok inanç turizmine yönelik çalışmalar yapılması, bölgeye has ahşap evlerin restorasyon edilmesi, tarımsal faaliyetlerle ilgili deneme bahçeleri yapılarak arıcılık, meyvecilik, fındık, ceviz gibi organik ürünlerin yetiştirilmesi ile kültür yolu boyunca organik ürünlerin satışının yapılacağı alanlar oluşturularak ekolojik tarım ve ekolojik turizm desteklenmelidir. Katılımınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz toplantıda yaptığı konuşmada, “Sevgili Arkadaşlar, Değerli Katılımcılar, Turizmciler; Bugün Asarcık ilçemizde turizm altyapısı ve termal altyapısı ile ilgili bir bakış açısı ve yapmamız gerekenleri konuşmak, ortak bir noktada buluşmak ve bunları harekete geçirmek üzere toplandık. Diğer ilçelerde olduğu gibi 2 yıllık turizm aksiyon planını Asarcık’ta da hazırlayacağız. Bugüne kadar gittiğimiz, toplantı yaptığımız ilçelerde de güzel neticeler aldık. Bu gün bu toplantımızın sonunda burada konuşacağımız şeylerin oturup bir özetini çıkaracağız. Bu özetin neticesinde Asarcık'ta olması gereken, istenilen ve arzu edilen şeyleri önümüzdeki 2 sene içerisinde hayata geçireceğiz. Bundan sonra burada konuşulanlar burada kalmayacak hemen hayata geçirilecektir. Kalkınma yarışında yapmış olduğumuz projeler kademeli olarak hayata geçtikçe Samsun turizm açısından gelişme kat edecektir.

Asarcık ilçemizde eski köy evlerinden birini kent müzesi tarzında düzenleyip ilçenin geçmişinde olan tüm hatıralarını burada sergileyelim. Buraya öğrencilerimizi ve gençlerimizi getirip Asarcık ilçesini tanımalarını sağlayalım. Diğer ilçelere nazaran Asarcık ilçesinde her yıl geleneksel olarak yapılan güreş etkinlikleri ve at yarışlarını ilçenin tanıtımı için ön plana çıkaralım. Bununla ilgili gerekli olan alt yapının sağlanması ve yapılması ile ilgili ne gerekiyorsa yapılacaktır. İlçe merkezinin estetiğini değiştirme alanında ilçe merkezine bir ahşap üretim atölyesi kurarak, ilçede bulunan binaların cephe kaplamalarını eskiye dönük ahşap görünümü kazanması hususunda Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazırız. İnşallah hayırlı olacaktır. Bu toplantıya katılan ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum” dedi. "

Samsun Valisi İbrahim Şahin toplantıda yaptığı konuşmasında, “Değerli Arkadaşlar; öncelikle hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Biz Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte ilçelerimizin tamamına yakınını neredeyse birlikte gezdik. Bütün ilçelerde hep aynı şeyleri söylemek zorunda kaldık ama mutlak suretle bizler eğer bir şey gündeme geliyorsa bunu mutlaka uygulayalım ve hayata geçirelim. Farklılığı yakalayabilirsek belki Asarcık ilçesine yabancılar gelir. Bizim öncelikle yapmamız gereken şey, çevre ilçelerden insanları buraya getirerek iç turizmi canlandırarak daha sonra diğer illerden de insanların buraya gelmesini sağlamaktır. Önümüzde bir step var. Bir aşama var.

2017 yılı Samsun için çok önemli bir yıl olacaktır. Bu belki zirveye çıkacak bir nokta olacaktır. Biz o döneme kadarki dönemimizi çok iyi değerlendirmemiz gerekmektedir. Her şeyimizi ortaya koyalım. Turizm destinasyonlarımızı oluşturalım. Materyallerimizi ortaya koyalım. Bir taraftan da bunları deneme mahiyetinde yürütelim ama 2017 yılında ilimize çok yoğun bir medya akımı olacağı için biz o dönemde en azından insanları buraya getirdiğimizde göstermemiz, gezdirmemiz gereken yerleri bitirip azami değerde onlara gösterelim, gezdirelim. Bu iki yıl içerisinde bu gün bu toplantıda konuştuklarımızı ve üzerinde mutabakata vardığımız konuları bu süre içerisinde mutlaka hayata geçirelim.

İlçemizin otel ihtiyacını karşılamak için köylerde bulunan ahşap binaları ilçeye transfer ederek veya bunların fotoğrafını çekip bunları kopyalayarak buraya ilçemize yapalım. Büyük oteller yerine insanların içinde kaldığı sıcaklık hissedeceği, hatta sırf bu evlerde kalmak için bile insanların buraya geleceği ahşap yapıları buraya yapalım. Başta Arap turistler olmak üzere yabancı ve yerli turistler, bir bölgeyi birbirlerine överek, tanıtarak ve reklamını yaparak cazibesini artırıyor. O yüzden Samsun'un da turizm açısından sayılamayacak kadar zenginliği var. Bunlar görülüp öğrenilerek ağızdan ağıza reklamı yapılacak. Yine Gökgöl Camii, turizm için eşsiz bir destinasyondur. Ahşap mimari ve estetiğe önem vermemiz lazım.

İnsanları Asarcık ilçesine getirebileceğimiz bir yemek kültürünü burada oluşturmamız lazım. Buraya özgü bir yemek varsa insanlar buraya geleceklerdir. Bizim insanları buraya çekme kabiliyetini oluşturmamız lazım. İnanç turizmini mutlaka burada geliştirelim. Ahşap camilerimizi restore edip onları turizme kazandırmalıyız. Ahşap camilerimiz bizim değerlerimizdir. Köylerimizdeki ahşap mimariyi mutlaka koruyalım. İlimizde ve ilçelerimizde turizmin geliştirilmesi açısından tanıtım çok önemlidir. Bununla ilgili olarak ilimizdeki ve ilçelerimizdeki güzellikleri, bilgileri internet ortamına, sayısal ve sanal ortama taşıyarak tanıtmamız gerekiyor. Bunu yaparken yöntemini de bilmek gerekiyor.

Burada fazla konuşmaktansa iki taşı üst üste koymak daha makuldür. Fazla konuşma yerine az da olsa bir şeyler yapmak gerekiyor. Bizleri bu sıcak karşılamanızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah bu toplantılarımızın Samsunumuza, Asarcık ve diğer ilçelerimize hayırlar getirmesini diliyorum. Katılımınızdan dolayı sizlere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.

Asarcık ilçesi Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Samsun ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği encümen üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum