ASARCIK'TA "OKUSANA RENK OLSUN" PROJESİ

Asarcık Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Halil BİLİCİ Anadolu İmam-Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen, Asarcık Geleceğini Planlıyor (ASGEP) projesi kapsamında ‘Okusana Renk

ASARCIK'TA "OKUSANA RENK OLSUN" PROJESİ
14 Nisan 2016 - 17:11
Asarcık Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Halil BİLİCİ Anadolu İmam-Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen, Asarcık Geleceğini Planlıyor (ASGEP) projesi kapsamında ‘Okusana Renk Olsun’ projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Vali İbrahim Şahin, tanıtım toplantısının yapılacağı Halil Bilici Anadolu İmam-Hatip Lisesi’ne gelişinde Asarcık Kaymakamı Hüseyin TUTUŞ ve protokol üyeleri tarafından çiçekle karşılandı. Karşılamanın ardından Sayın Valimiz, okul öğrencileri tarafından hazırlanan kitap okuma temalı resim sergisini gezerek ilgililerden bilgi aldı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından okul öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırladığı ‘oku’ konulu şiir dinletisi gerçekleştirildi.  'Okusana Renk Olsun' projesinin açılış toplantısına ayrıca, kamu kurum kuruluş müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

[gallery ids="48513,48512,48514"]
PROJESİNİN TANITIMI BUGÜN BURADA GERÇEKLEŞTİRİLİYOR
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, “Bugün burada çok değerli bir projenin açılış töreni için bulunmaktayız. İlçe kaymakamlığı ve ilçe müdürlüğümüz tarafından yürürlüğe konulan ‘okusana renk olsun’ projesinin tanıtımı bugün burada gerçekleştiriliyor. Okul toplumu demek, okulu oluşturan öğrenci, öğretmen, veli ve diğer bütün paydaşların oluşturduğu ortamı ifade eder. Bu projede okul toplumunu oluşturan tüm bireylerin içerisinde yer aldığı gerçekten orijinal bir projedir. Bu projede emeği geçen tüm arkadaşlara canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.
KÜÇÜK YERLERDE OKUMAYA VE EĞİTİME DAHA ÇOK VAKİT AYRILABİLİYOR
 Vali İbrahim Şahin yaptığı konuşmasında, “Bugün çok zevk duyduğum, keyif aldığım bir proje dolayısıyla buradayız. Konuşmama başlarken görevine yeni başlayan İl Milli Eğitim Müdürümüzü tebrik ediyorum. Çocuklar küçükken kitap okuma alışkanlığını edinilirlerse ne yapılırsa yapılsın ondan vazgeçiremezsiniz. Bizim mutlak suretle okumamız gerekiyor. Değerli yavrular, sevgili çocuklar; sizden istirhamım şu, mutlaka evinizde bugün babanızdan, annenizden rica edin evinize odanıza kitaplık yaptırın.  Bu kampanyayı tüm il bazına yaymamızda fayda var. Asarcık ilçesi pırıl pırıl bir yer. Genelde okumanın, eğitimin büyük yerlerde olduğu anlayışı vardır. Ancak dünyada da örnekleri görüldüğü gibi küçük ve merkezden uzak yerlerde üniversiteler kurulmaktadır. Küçük yerlerde okumaya ve eğitime daha çok vakit ayrılabiliyor. Televizyonlara çok fazla vakit ayırmayacağız. Zamanımızı çok iyi kullanacağız. Değerli yavrularım; ne kadar dijital ortam gelişirse gelişsin, kitap kokusunu eğer hissediyorsanız ve sizi cezbediyorsa siz bir şekilde kitap sevgisini almışsınız demektir  Bu noktada sizden gayret bekliyoruz. Eğer kitap bulamayacak olursanız, benim kapımı rahatlıkla aşındırabilirsiniz. Benim kitaplığımı da sizinle paylaşabilirim. Ama unutmayın ki okumaya her halükarda vakit ayıracağız. Ama onun ötesinde hızlı okuma tekniğini geliştirmemiz gerekiyor. Kitap okuma alışkanlığını mutlaka küçük yaşta edinmemiz gerekiyor. Bir de bize hangi kitapların faydalı olup olmadığını kestirmemiz gerekir” diye konuştu.
ÇOK GÜZEL BİR COĞRAFYADA OLUP, ÇOK SAKİN BİR İLÇEDİR
 TEOG sınavlarında Asarcık ilçesini biraz aşağılarda gördüğünü belirten Vali Şahin, ”Şu anda Atakum ilçesi birinci sıradadır. Arkadaşlar gelin el ele verelim. Özellikle buradan öğretmenlerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum. Biraz gayret gösterelim. Belki bu sene değil ama gelecek sene inanın ve emin olun ki, çok öne çıkacağız. Anlayarak Hızlı Okuma Becerisi (AHOB) Asarcık’ta bütün yavrularımızın kullanımı için temin edelim. Anlayarak Hızlı Okuma Becerisi (AHOB) projesi üçyüz elli öğrenci üzerinde uygulanmış bir proje olup, bu dört aşamalı bir kurstur. Birinci aşamada %33 oranında çocuklar okumayı hızlandırdılar. İkinci aşamada başarı oranı %68’e ulaştı. Üçüncü aşamada başarı oranı %78’e ulaştı. Dördüncü ve son aşamada %113 daha hızlı okumaya başlamışlardır.  Asarcık bir başka yanıyla da güzel. Çok güzel bir coğrafyada olup, çok sakin bir ilçedir. O yüzden Asarcık’ın her yanını bir okul gibi değerlendirilelim. Eğitimlerle ilgili kurslar açalım. Asarcık bu anlamda örnek bir ilçemiz olsun. Bu proje önemli bir projedir. Bir yavrumuz bir fazla kitap okusa bizi daha ileriye taşır. Çok çalışacaksınız, çok çalışacağız. Çünkü bu ülkenin sizlere ihtiyacı var. Her birimizin çok başarılı olması ve iyi eğitim alması gerekiyor. Ayrıca mutlak suretle birden fazla yabancı dil öğrenmeniz gerekiyor. Emin olun tek kurtuluşumuz var. Gece gündüz çalışacağız. Eğitimli insanlar olacağız. Bu projeye gönül vermiş tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.
VALİ ŞAHİN KAYMAKAM TUTUŞ VE BAŞKAN KILAĞUZ’U ZİYARET ETTİ
Konuşmaların ardından Vali İbrahim Şahin tarafından öğrencilere kitap dağıtımı yapıldı. Daha sonra Vali Şahin okul kütüphanesinde öğrencilerle birlikte kitap okuma etkinliğine katıldı ve tanıtım toplantısının ardından Asarcık Kaymakamlığını ziyaret etti. Ziyarette Asarcık Kaymakamı Hüseyin Tutuş tarafından, ilçede yapılan faaliyetler ve çalışmalar hakkında bilgi sunuldu. Ziyaretin ardından Asarcık Kaymakamı Hüseyin Tutuş, Vali İbrahim Şahin’e fincan takımı takdim etti.  Ziyaretinin ardından, Asarcık Belediye Başkanlığını ziyaret ederek, Belediye Başkanı Şerif Kılağuz’dan belediyenin çalışmaları ile ilgili bilgi aldı. Ziyaretin ardından Başkan Kılağuz, çini tabak takdim etti. Ziyaretlerin ardından Vali İbrahim Şahin, yapımı devam eden Ali Haydar Bengi yatılı Kur’an Kursunda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
Köksal ÖNER

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum