Artık Hayatlarımızdan Endişe Ediyoruz!...

Türk Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, Okulların yüz yüze eğitime başladığı 2 Mart 2021 tarihinden itibaren Samsun genelinde okul ve kurumlarda çok sayıda eğitim çalışanı korona olmuştur.

Artık Hayatlarımızdan Endişe Ediyoruz!...
07 Nisan 2021 - 13:41
Kuruoğlu açıklamasının devamında; Bu basın açıklamasının yapıldığı saatlerde çok sayıda arkadaşımızın Covid-19’a yakalandığı bilgisi gelmeye devam etmektedir.
Eğitim Çalışanlarında Covid 19 bulaşma oranı ülke genelinden 5 kat fazladır.
İşyeri temsilcilerimiz vasıtasıyla ulaşabildiğimiz okullar ve kurumlardan topladığımız veriye göre Samsun’da 2 Mart 2021 tarihinden günümüze en az 1100 eğitim çalışanı Covid 19 ‘a yakalanmıştır. Ülke genelinde 2 Mart 2021 tarihinde günümüze 36 günde 836.635 vaka tespit edilmiştir. Bu rakamlara göre ülke nüfusun ortalama %1’ine covid-19 virüsünün bulaştığı görülmektedir. Samsun’da görev yapan ortalama 22 bin eğitim çalışanının 1100’üne bulaşan virüs ortalama %5’ tekâmül etmektedir. Yani ülke ortalamasından 5 kat daha fazladır.
Eğitim Çalışanları Aşılanmamıştır  
Sağlık Bakanlığı tarafından COVID-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi belgesine göre A7 grubunda yer alan eğitim çalışanlarının aşılanması neredeyse yok denecek kadar azdır. Çeşitli basın kuruluşlarında riskli grupta yer alan 61 yaş üstü eğitim çalışanlarının aşılanmasının yeterli olacağı açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın verilerine göre ülke genelinde 1.055.723 personeli bulunmaktadır. Yine aynı verilere göre 61 yaş üstü eğitim çalışan sayısı 13.518 ve toplam personel içindeki oranı %1.28 dir. Taşrada bulunan okullarımızda aşı çalışmaları çok yavaştır. Bu kadar az eğitim çalışanı aşılanarak eğitim çalışanlarını korumak mümkün değildir. Ülkemizde her vatandaşımızın aşılanması değerlidir. Ancak bugün basına yansıyan haberlerde futbolcuların aşılanması için sağlık bakanlığından onay çıktığı görülmektedir. Bu durum aşı önceliği bakımından gerçeklerden uzaklaştığımızın en bariz göstergesidir.
Covid 19 Bulaşma Riski Çok Yüksek
Eğitim çalışanlarının çoğu, eş durumu, çocukların eğitimi, sağlık vb. sebepler nedeniyle çalıştıkları ilçelerde ikamet etmemektedir. Toplu ulaşım araçları ve Öğretmen servisleriyle kalabalık gruplar halinde ulaşım sağlanmaktadır. Her türlü tedbiri almalarına rağmen ne yazık ki eğitim çalışanları arasında vaka sayısı hızla artmaktadır.
Artık Hayatlarımızdan Endişe Ediyoruz
Bizler çocuklarımızın eğitim öğretimden uzak kalmaması ve eğitimde eşitliğin sağlanması adına her türlü riski alarak yüz yüze eğitimi yürütmeye devam ettik. Meslektaşlarımızın hayatını kaybetmesine rağmen görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeye gayret ettik. Eğitim çalışanlarının bazı okul idareleri ve İlçe Milli Eğitim yetkilileri tarafından uygulanan keyfi angaryalara rağmen çocuklarımız için elimizden gelen her şeyi yapmaya gayret ettik.
Ancak 6 Nisan 2021 verilerine göre 49.498’e çıkan vaka sayıları hem velilerimizde hem öğrencilerimizde hem de eğitim çalışanlarında büyük endişeye sebep olmuştur. Arık yüz yüze eğitim yapmak yarardan çok hayati bir tehlikeye dönüşmüştür. Samsun ilinden çok daha düşük vaka sayısına sahip birçok il yüz yüze eğitimi seyreltmiş ya da durdurmuştur. Bugün Samsun İl Hıfzıssıhha Kuruluna verdiğimiz uzaktan eğitime geçiş talepli dilekçemizin dikkate alınmasını, Samsun Valimiz Sayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı’dan ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’ndan bir an önce Ramazan ayının gelmesini de göz önüne alınarak uzaktan eğitime geçilmesini talep ediyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum