Anı Yüzük Aksesuar Firmasından Barter Skandalı

Anı Yüzük olarak da bilinen Anı Hediyelik ve Aksesuar Limited Şirketi’nin, bir süre önce ünlü Ticari Danışman Abdullah Koçoğlu (Joker Abdul) ile yaptığı toplantı sonrasında sözlü ve dahi dijital ortamda yazılı delilleri saklı halde bulunan bir barter anlaşması gerçekleştirdiği bildirildi.

Anı Yüzük Aksesuar Firmasından Barter Skandalı
08 Ocak 2020 - 17:39
Anı Yüzük ile reklama odaklı barter anlaşması yaptığını ve bu yolla gerek kendisinin gerekse barter anlaşmasına dayalı olarak Anı Hediyelik ve Aksesuar Limited Şirketi adına reklam yayınlattığı basın yayın kuruluşlarının mağdur bırakıldığını ifade eden danışman Koçoğlu, kamuoyu yararına ve basın kanadında yaşanacak benzer mağduriyetlere tedbir sağlamak amacıyla yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; “Anı Hediyelik ve Aksesuar Limited Şirketi ve ortaklarından olduğunu ifade eden Ramazan adlı şahıs ile yaptığımız toplantı sonrasında sözlü ve dijital ortamda delilleri saklı bulunan bir anlaşmada karar kıldık. Anlaşma uyarınca firmanın reklamlarına iki ayı geçkin süre zarfında sair basın yayın kuruluşlarının çeşitli yayın organlarında yer verildi. Bu süre zarfında firma ortağı olduğunu belirten Ramazan adlı şahıs, memnuniyetini defalarca kez yazılı ortamdan dile getirdi ve borcunu bir an önce kapatmak istediğini belirten bir de mesaj gönderdi.
Barter’ın amacı ilk etapta, firmadan temin edilecek aksesuarların Milyonerler Kulübü dergi üyelerine hediye edilmesine odaklıydı. Ancak, kuyum konusunda tecrübe sahibi çözüm ortağı dostlarımızla yaptığımız incelemelerimizde ürün kalitesinin hediye etmek için yeterli olmadığı görüldü. Bu sebeple verilen hizmete karşılık talep edeceğimiz aksesuar miktarını beşte bire düşürdük ve artan hizmeti firmaya bir nevi hibe etme kararı aldık. O günden sonra söz konusu anlaşmanın esas kişisi Ramazan adlı şahıs telefonlarımıza çıkmadı, çalışanları aracılığıyla iletilen mesajlara duyarsız kaldı ve yoğun olduğunu ya da uygun olduğunda arayacağını belirttiği mesajları dışında dönüş sağlamadı. Aynı milatta firmayı tanıma gayesiyle www.şikayetvar.com internet sitesinde yer alan şikâyetleri okuduğumda vardığım şahsi kanaate istinaden Anı Hediyelik ve Aksesuar Limited Şirketi’nin batmak üzere ya da zor durumda olabileceğini düşündüm. Ramazan adlı şahsa, böyle bir durum var ise bunu net bir şekilde ifade etmesi halinde her türlü yardımcı olacağımı dahi bildirdim. Yine de ilerleme kaydedemedik. Bu açıklamayı kamuoyu yararına ve basın kanadında yaşanacak benzer mağduriyetlere tedbir sağlamak amacıyla gerçekleştirdim” dedi.
Koçoğlu, yaşatılan mağduriyete dair ivedilikle firma tarafından çözüm üretilmemesi halinde verilen hizmetlerde hibe edilen kısmın iptali ile tam bakiye üzerinden faturalandırmaya gidilerek yasal süreç başlatılacağını, iddia olunan sair olası cürüm ya da kabahatlere ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarını ve sürece dayalı olarak şirketler avukatı Av. Mahmut Yılmaz’ın yetkilendirildiğini kamuoyuna arz etti.
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum