ANAYASA MAHKEMESİ %10 BARAJINI KALDIRIR MI?

ANAYASA MAHKEMESİ %10 BARAJINI KALDIRIR MI? DSP ve SP’nin % 10 seçim barajının yüksekliğinden şikâyetle Anayasa Mahkemesine yaptığı başvurusunun, Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu’nda görüşüleceği

04 Aralık 2014 - 00:06
ANAYASA MAHKEMESİ %10 BARAJINI KALDIRIR MI?

DSP ve SP’nin % 10 seçim barajının yüksekliğinden şikâyetle Anayasa Mahkemesine yaptığı başvurusunun, Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu’nda görüşüleceğinin açıklanmasından sonra Türkiye’de özellikle küçük partiler büyük bir umudun içine girdiler.
Ankara kulislerinde bugünlerde çok denklemli hesaplar yapılmaya başlandı bile..
Mesela cemaatin adamı olduğu öne sürülen  İdris Bal’ın partisine dahi şimdiden şans verenlerden bahsediliyor.
Yine AKP’den kopan İdris Naim Şahin’in partisinin de, Anayasa Mahkemesinden çıkacak olumlu karardan sonra yıldızının parlayacağı konuşuluyor.
Bal’ın ve Şahin’in partilerinin 2015 Haziranındaki genel seçimlerde en büyük desteği cemaat kitlelerinden alacağı ifade ediliyor. Hatta eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın da hemşehrisi İdris Naim Şahin’in partisinde yer alacağı öne sürülüyor...
Yine MHP’den CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mansur Yavaş’ın da bu iki partiden birisinde yer alabileceği dahi siyasi kulislerde dolaşıp duruyor.
SAMSUN’DAKİ DEDİKODULAR
Genel seçimlere yaklaşıldığı şu günlerde Samsun siyasetinde de bazı isimler yavaş yavaş ortalıklarda görülmeye başladı.
İktidar partisi cephesine bakılacak olursa, mevcut il Başkanı Fuat Köktaş, önümüzdeki seçimlerde il Başkanlığına tekrar aday olmayacağını açıkladı.
AKP. Kulislerinde Fuat Köktaş’ın % 90 milletvekili adayı olacağı konuşuluyor.
Yine bir önceki il Başkanı Adem Güney’in de ortalıklarda adı geçiyor.
Samsun’da 2015 Haziranındaki seçimlere mevcut milletvekillerinden Cemal Yılmaz Demir, Ahmet Yeni, Mustafa Demir ve Suat Kılıç, 3 devrelerini doldurdukları için aday olamayacaklar.
Şu anda Samsun’dan tekrar milletvekili olabilecek tek garanti isim A. Çağatay Kılıç... Onun ardına kimler sıralanır henüz belli değil...
SOLDA NELER OLUYOR?
Solda CHP’den mevcut il Başkanı Mehmet Atalay’ın da milletvekilliği için soyunacağı ifade ediliyor.
Yine Atakum eski Belediye Başkanı Metin Burma ile Tekkeköy eski Başkanı Hayati Tekin’in de aday adayı olarak ziyaretlerini sürdürdükleri biliniyor. CHP’den Havzalı Kemal Zeybek’e bu kez en az birinci sırada yer verilebileceği daha şimdiden CHP kulislerinde yüksek sesle dillendiriliyor.
Haluk Koç’un henüz Samsun dışından aday gösterileceği kesinlik kazanmış değil.
Samsun’daki CHP kulislerine bakılacak olursa bu defa İhsan Kalkavan’a hiç şans verilmeyecekmiş...
Bu yazdıklarımızın tamamı duyuma dayalı dedikodulardır.
Bunu öncelikle belirtmek istiyorum.
Zaman hızla geçiyor. “Gerçeklere daha 6 ay var” diyebiliriz...

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum