ANAP Maçka ilçe başkanlığından istifa ederek

Yıldız, Maçka ve Avrasya ANAP Maçka ilçe başkanlığından istifa ederek belediye başkanlığına aday olan Ömer Yıldız’a hiç kimse şans vermiyordu

ANAP Maçka ilçe başkanlığından istifa ederek
07 Ocak 2015 - 18:54
Yıldız, Maçka ve Avrasya

ANAP Maçka ilçe başkanlığından istifa ederek belediye başkanlığına aday olan Ömer Yıldız’a hiç kimse şans vermiyordu.

Maçka’yı CHP’li belediye başkanı Neşat Karahasan(sanatçı Volkan Konak’ın dedesi) 1965-1977 ve 1984-1989 Yılları arasına dört kez TİP’li belediye başkanı (TİP genel başkan yardımcısı Feridun Önsel ve CHP İl başkanı Güzide Uzun’un babası Harun Önsel) 1 kez seçilerek yönetilen Maçka’da belediyenin hizmet binası yok, belediye otobüsü yok, kanal aracı yok, çöp aracı yok, başkanın makam aracı var ( ancak oğlu merhum Fehmi Karahasan)  biniyordu.

1989 yerel seçimlerine giderken CHP adayını değiştirerek Alpaslan Özdemir ile girdiği seçimlerde kıl pay kaybedince Yıldız ipi göğüslemişti.

15 yıl sonunda (imam hatip lisesi yapılmak üzere kapatılan)  Mehmet Aktürk, Maçka devlet hastanesi, KTÜ Meslek Yüksekokulu, Hemşirelik yüksek okulu, İlhan Karadeniz ve Cezine ilköğretim okulları, belediye sosyal tesisleri, düğün salonları, esnaf okulu (bugünkü rehabilitasyon merkezi) Standart stadyumu ve beş yıldızlı oteli, restoran ve çay bahçeleri, kaldırımları ve beton yolları ile modern  Maçka ilçesi bırakan Yıldız zamanın Fiskobirlik yönetim kurulu başkanı Salih Erdem ve Fiskobirlik Genel Müdürü Nihat Yılmaz’dan kiraladığı binalarda Avrasya üniversitesini kurmaya karar verir. Ancak önüne inanılmaz engeller çıkar. Özellikle il özel idaresinden kiraladığı binada paralel yapıya karşı hukuki mücadeleler vererek önce Yomra sonrada Türk Telekom arazisini satın alıp Avrasya üniversitesini Rektör Prof. D. Sami Karadeniz, Genel Koordinatör Prof. Dr. Aşkın Asan ile 500 öğretim görevlisi ve 5000 öğrencisi ile bugünkü konuma taşıdı.

Geçtiğimiz günlerde 2014 mezunları töreninde kendisine verilen fahri Dr. unvanı ne kadar gerekliydi bilmem ancak büyükşehir belediye başkanı Dr. O. Fevzi Gümrükçüoğlu’nun konuştuğu sözler son derece gereksizdi. Başkan Dr. Gümrükçüoğlu bu okul kurulurken bana gelip yardım isteyen başkan Yıldız’a ben bu okula ben müşteri buldum satalım dedim, Başkan Yıldız kabul etmedi. Ben bu okulu açacağım dedi. Bu satış istemi doğruydu zamanın KARGİD Başkanı Ekrem Kayıkçıoğlu ve Medikal Park Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta burayı istediler. Her ikisi de bu şehre üniversite kazandırmak istiyorlardı ancak Yıldız bu iki teklifi de ret etmişti. Asıl işi Okul, Hastane, Villa, Ev, Arsa Arazi Yazlık alıp satan başkan Dr. Gümrükçüoğlu’nun Maçka eğitim ve Kültür Vakfının malı olan bu ilim irfan yuvasının satılık bir emtia olmadığını bilmemesi imkânsızdır. Aslında bu şehrin emini bu tip satışlarla değil de evini parkını çoluk çocuğunu bu şehre taşıyarak bu şehre hizmet için uğraşmalı ve başka kurumların hizmetleriyle övünmeyi bırakmalıdır. Çünkü Güneş Balçıkla Sıvanmaz…

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum