Dereyi Görmeden Paçayı Sıvama!…

İsmet AKTAŞ

Samsunspor’da Ertuğrul SAĞLAM dönemi başladı.
Fırtınalı ve Çalkantılı bir dönemden sonra Hoca olarak Ertuğrul Sağlam ile 5 yıllık bir anlaşma yapıldı ve Start verildi.
Ne oldu nasıl oldu diye geriye dönmeye gerek yok, fakat geçmişten de ders alacağız. Malum hepimizin bildiği 3 haftalık kısa dönemden sonra Teknik Kadro da yenilenmeye gidildi ve Samsunun öz evladı takımın başına geldi iyi de oldu.
Ertuğrul Hoca, yapmış olduğu basın toplantısında hedeflerini bir bir açıkladı. Herkes 2.ligden 1.lige nasıl çıkarız diye hesap yaparken hoca direkt süper lig şampiyonluk hedefini gösterince şaşırmadık dersek yalan olur.
Doğal olarak da taraftarın yüreğine su serpti…
Hedefimiz SÜPER LİG DE ŞAMPİYONLUK dedi.
Hatta yetmez dedi 1.lige çıktıktan sonra hedef Süper lig dedi. Süper lig de Samsunspor’u 6. Şampiyon olarak yapmak amacında ve hedefindeyiz diyerek de çıtayı yükselti. Katılmamak mümkün değil tabi.
Yalnız Ertuğrul Hocaya sormak gerekmez mi?
Hedefe giderken adım adım gidilmez mi?
Önce Samsunspor’u hiç de yakışmadığı 2. Lig den önce 1.lige çıkar.
Ondan sonra hedef tabiî ki Süper lig olsun…
Olsun da ondan sonra Şampiyonluk mu geliyor gelmiyor onu o zaman masaya yatırırız.
Öyle değil hoca?
Süper ligin ne kadar çetin ve zor olduğunu en yakın sen bilirsin. Tamam hakkını yemeyelim, Bursaspor’u Süper ligde Şampiyon yaptın ama o Bursaspor bugün 1. Ligde Süper lige çıkma mücadelesi veriyor!...
Konumuz tabi ki Samsunspor.
Ertuğrul hoca bana kalırsa çok erken konuştu, camianın gazını almak için hedefi yüksek tuttu.
İnşallah biz yanılırız.
Samsunspor Ertuğrul Hoca olmadan da 3 hafta içeride dışarıda 9 puan almıştı. Aynı zamanda Kupada da yoluna zaten emin adımlarla devam ediyordu. Hoca geldikten sonra en zor sınavı Kupadaki Rizespor maçıydı onu da yedeklerle oynadı ve şansını Samsun’a bıraktı.
Ve en son Yeni Çorumspor maçını ummadık.
Taş baş yarabiliyor bazen değil mi?
Hiç beklenilmeyen sonuç. MAĞLUP OLABİLİRSİN eyvallah, ama takımda ruh kalmamış top oynayan, koşan, mücadele eden yok oğlu yok.
Eee öyle ise saçları uzayanın saçlarını kesmek lazım. Yani koşmayan mücadele etmeyen yüreğini sahaya koymayan futbolcunun hemen derhal saçlarını kesmek lazım, gözünün yaşına bakmadan derhal ipleri koparmak lazım değil mi!...
Unutmadan çok ama çok önemli FK MANİSA kendi sahasında İnegölspor’a 2-0 yeniliyor. Al sana altın tepsi ile ŞAMPİYONLUK!…
Bunun aması, çünküsü yok, olmaz da!...
Ayıptır günahtır cefakâr taraftara… Çorum deplasmanında oynuyorsun sanki evinde gibisin. Ayrıca, maç öncesi ve de sonrasında taraftarın çektiği cefa yediği gaz da cabası oldu!...
Şimdi oldu mu bu?...
Yeni Çorumspor kuruldu kurulalı böyle bir taraftara şahit olmadı!...
Yılport Samsunspor hem de deplasmanda oynuyor stat ful SAMSUNSPORLU…
Anlatmaya çalıştığım maraton uzun, yağmuru var karı var.
Bu kadar seni net bir şekilde çek çalkarı söyleten ne?
Umarım söylediklerini bir bir gerçekleştirirsin hoca….
Ve sana da dua ediyoruz, maazallah aksini düşünmek dahi istemiyorum.
Bir atasözü derki?
DEREYİ GÖRMEDEN PAÇAYI SIVAMA….