Alzheimer Hastası Olan Vatandaşı, Jandarma ve Afad Hayata Bağladı

Samsun’un Salıpazarı ilçesinde Alzheimer hastası 65 yaşındaki Ahmet A. isimli şahıs, saat 11.00 sıralarında evinden çıktığı, tekrar evine dönmemesi üzerine meraklanan ailesi ve mahalle sakinleri tarafından aramaya başlanıldı.

Alzheimer Hastası Olan Vatandaşı, Jandarma ve Afad Hayata Bağladı
22 Mayıs 2020 - 11:54
Yapılan aramalara rağmen şahsın bulunamaması üzerine, 112 ihbar hattına yapılan ihbarla durum ilçe jandarma komutanlığına bildirilmiştir. Jandarma ekipleri tarafından şahsın kaybolduğu bölgede yapılan aramada, şahıs eğimli ve toprak olan dik yamaçlı araziden, 30-40 metrelik dere yatağına yuvarlanarak yaralandığı tespit edildi.
Birlikte Büyük Başarının Altına İmza Attılar
Jandarma ekiplerince zor arazi şartlarında şahsın yanına kadar ulaşılarak bilincinin açık olup olmadığı kontrol edildi, bilincinin açık olduğu ancak yaralı olduğunun tespit edilmesi üzerine, Ahmet A.’nın bulunduğu yerden çıkarılması mümkün olmayınca, çıkarılması için Afad ekiplerine haber verildi. Bu arada jandarma ekipleri şahsı sürekli konuşturarak uyumaması için çaba gösterdi. Afad ekiplerinin gelmesi üzerine jandarma ekipleri ile birlikte yaklaşık 2 saat süren çalışma ile yaralı şahıs bulunduğu yerden çıkartılarak sağlık kuruluşuna sevk edilerek tedavi altına alındı.
Köksal ÖNER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum