ALKAN, OTİZMDE TEK İLAÇ SEVGİDİR

Samsun Özel Eğitim İş Uygulama merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen “2 Nisan 2 Mayıs Otizm Farkındalık ayı “etkinliği coşkuyla kutlandı

ALKAN, OTİZMDE TEK İLAÇ SEVGİDİR
05 Nisan 2017 - 21:16
7- Boş kalıp haber 1 2Samsun Özel Eğitim İş Uygulama merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen “2 Nisan 2 Mayıs Otizm Farkındalık ayı “etkinliği coşkuyla kutlandı. Müdür Alkan,” Sevgi her şeyin başı, her şeyin ilacı, paylaşmalıyız, birbirimizi çok sevmeliyiz ve hoşgörülü olmalıyız” dedi.
Okul Bahçesinde düzenlenen etkinliğe,  Canik Belediye Başkan Yardımcısı Ali Can Usta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Uzunlar Canik Kızılay Şube Başkanı Hatice Örs, Özel Ezgililer Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Okul Müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.
SÖZEL VE SÖZEL OLMAYAN İLETİŞİMDEKİ KISITLILIK HALİDİR
Samsun Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Namık Alkan,” Toplumumuz tarafından fazla tanınmayan rahatsızlık türlerinden biride otizmdir. Otizm yaşamın ilk üç yılında ortaya çıkan ve yaşam boyu devam eden sosyal etkileşim, sözel ve sözel olmayan iletişimdeki kısıtlılık halidir. Otizm ilk olarak Leo KANER tarafından adlandırılmış hala sebebi ve tedavisi bulunamamıştır. Şimdilik tek tedavisi eğitimdir. Katılımcılara ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum ”diye konuştu.
HEDİYELER ÖĞRENCİLERE PROTOKOL TARAFINDAN DAĞITILDI.
Müzik Öğretmeni Tuba Yalmancı ve Erdal Görmüş tarafından hazırlanan programda otizmli öğrencilerden oluşan ritim topluluğunun gösterisinin ardından,  solo performans sergilenerek izleyicilerin güzel vakit geçirmeleri sağlandı Ayrıca bugüne destek olan Canik Kızılay Şubesi Tarafından hazırlanan hediyeler öğrencilere protokol tarafından dağıtıldı. Program öğrencilerin doyasıya eğlenceleriyle sona erdi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum