AKP'NİN 2002 HASTALIĞI!

MHP Samsun Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Erhan USTA, Plan ve Bütçe Komisyonunda, Enerji Bakanlığı bütçesi görüşülürken, AKP’nin icraatlarını sürekli 2002 yılı ile mukayese etmesin

AKP'NİN 2002 HASTALIĞI!
17 Şubat 2016 - 17:21
MHP Samsun Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Erhan USTA, Plan ve Bütçe Komisyonunda, Enerji Bakanlığı bütçesi görüşülürken, AKP’nin icraatlarını sürekli 2002 yılı ile mukayese etmesini eleştirdi.
Erhan USTA, AKP’nin bütün icraatlarını dile getirirken sürekli 2002 yılı ile mukayese etmesini, ben buna “2002 hastalığı” diyorum dedi.
Erhan Usta; “2002 yılına kadar gidilsin ama şunu asgari olarak bizim aramamız lazım, bütçe yıllıktır, yıllık yapılıyor, yani bunu on dört yılda bir yapıyor olsak tamam, hadi on üç yıllık, on dört yıllık icraatları anlatın veya bir on dört yıl daha yapmayacak olsak 2023 hedeflerini anlatın ama bütçe yıllıktır. Bu geçen yıl da yapıldı, siz yapmadınız, bir başka bakan yaptı. Burada, en son yılın performansına ilişkin bir tane bir şey söylediniz mi koca kitapta Sayın Bakan? Hâlbuki esas itibarıyla Parlamento, geçen yıldan bu yıla, verilen bütçeyle neler yapılmış bunu görmek istiyor. Geçmişe gitmeyin demiyorum ama sürekli 2002’yle olmaz. İstediğiniz yerden başlatabilirsiniz analizinizi ancak, bu işin olmazsa olmazı, bakanlarımızın konuşmalarında bir önceki yıl bütçesini nasıl kullandı? Veya en son gerçekleşen veriler ışığında bir analiz yapması, sunum yapması beklenir. Belki 2014’e göre 2015’te bazı şeyler kötüleşti, bunu Parlamentonun bilmesi lazım, bunları bilmiyoruz.” şeklinde sözlerine devam etti.
Erhan USTA daha sonra; “Uzun vadeli bakış her zaman olması lazım ama burada sadece 2023’ü hedef olarak koyarsanız olmaz. Biz size 2016 bütçesini veriyoruz, 2016’yla ilgili temel meselelerde, enerji yoğunluğunda, enerji verimliliğinde, elektrik santrallerinde, şurada burada neleri yapacağız, neleri gerçekleştireceğiz, bu bütçeyle neler yapacaksınız bunu bize söylemeniz beklenir. Ancak; maalesef biz sizin konuşmalarınızda bunları göremedik. 2019’unuz olmasın, 2023 olmasın demiyorum. Dolayısıyla, bütçe yıllık, geçen yılın performansını ve gelecek yılın hedeflerini biz burada görmek durumundayız” şeklinde sözlerini tamamladı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum