AKP Eşeği Kaybettiriyor, Sonra Bulduk Diye Sevindiriyorlar!

CHP Samsun İl başkanı Fatih Türkel, son günlerde Samsun kamuoyu gündeminde sıklıkla yer alan Türktelekom Bölge Müdürlüğü'nün Samsun'da kalması ve Bölge Adli Tıp Kurumunun Samsun'a da açılması tartışmaları ile ilgili olarak basın açıklaması yaptı.

AKP Eşeği Kaybettiriyor, Sonra Bulduk Diye Sevindiriyorlar!
29 Mart 2021 - 19:11
TÜRK Telekom Bölge Müdürlüğü'nün Samsun'dan taşınmasının kararlaştırıldığını, hatta taşınma işlemlerine başlandığını belirten CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, "Samsun Kamuoyu duyarlılık göstererek tepkilerini dile getirmiş, TÜRKTELEKOM çalışan emekçilere sahip çıkmış, iktidar mensupları da yapması gerekeni yapmış, Samsunluların  haklı isyanına kulak tıkayamamıştır. Yani bir anlamda Samsun'a önce eşeğini kaybettirip, sonra da bulduk diye sevindirmişlerdir. Kimse Samsunluya Karlı Dağdan Kar Bağışladım Demesin" dedi.
Türk Telekom'da Özelleştirilmeden Önce Sadece Samsun'da 1100 Kişi Çalışıyordu
Türktelekom'un
Samsun'da kalmasında asıl teşekkürü Samsun Kamuoyunun hakkettiğini belirten Fatih Türkel, "2002 Yılından bu güne kadar Samsun halkı, oyları ile AKP' yi birinci parti yapmış, Samsun 3 bakan 1 genel başkan yardımcısı ve çok sayıda AKP milletvekili görmüştür. Samsun'un Tekel'i, Azot Sanayii, Bakır İşletmeleri, Limanı ve tabiî ki Türktelekom'u  üç paraya özelleştirilmiş ve bu bacalar tütmez hale AKP döneminde getirilmiştir.
Özellikle TÜRKTELEKOM gene AKP’nin kıyağı ile İsrailli OFER e satılmış 2 si devlet bankası 3 büyük bankadan iktidar gücü ile o dönemin rekor kredileri OFER e verilmiş.
Türk Telekom'un satıldığı Oger Telecom kaçmış, alacaklarına istinaden söz konusu 3 banka büyük bir zarar ile TÜRKTELEKOM un % 55 hissesine el koymuştu. Halen 3 banka zarar eden Türktelekom’un % 55 hissedarıdır. Ayrıca ballı maaş alan yönetim Kurulu üyelerini maaş tutarlarını ve kimlerin atadığını da kamuoyuna gerekirse açıklarız.
Türktelekom Özelleştirilmeden önce Sadece Samsun'da çalışan personel sayısı 1100 iken, şu an Türktelekom Samsun Bölgesine bağlı 5 ilin toplamında çalışan personel sayısı 1100 bile değildir. Samsun kamuoyu duyarlılık göstermiş Şehrinin prestijine ve Türktelekom da çalışan emekçilere sahip çıkmış iktidar mensupları da yapması gerekeni yapmış, Samsunlunun haklı isyanına kulak tıkayamamıştır " diye konuştu.
Samsun'a Bölge Adli Tıp Kurumu Gereklidir, Gereğini Yapmak Ak Parti Milletvekillerinin Samsunluya Borcudur
Samsun'a Bölge Adli Tıp Kurumu’nun mutlaka açılması gerektiğini ifade eden Fatih Türkel, " Haritadan da anlaşılacağı üzere gerek ulaşım ve zaman problemleri, gerekse adli rapor ve incelemelerinde yaşanan aksaklıklar ortadadır. Vefat eden bir vatandaşımız ve yakınları 350 km uzaklıktaki Trabzon'a gidip gelme eziyetinden bir an önce kurtulmalıdır.
Yetişmiş hekimlerimiz, tıbbi araç ve gereç ve donanım, bilgi birikimi, Üniversite ilgili bölümleri ve Adli Tıp Kurumu'nun ihtiyaç duyduğu bütün altyapı Samsun'da fazlasıyla mevcuttur. Şehrimizin hiçbir eksiği yoktur. Tek eksiğimiz siyasi iradedir! Gereğini yapmak, seçilmiş Samsun AK Parti milletvekillerinin Samsunlulara borcudur" şeklinde konuştu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum