AVUSTURYA'DA IRKÇILAR KAYBETTİ!...

Avrupa’da Sevinç ve Rahatlama… Avusturya’da çeşitli sebeplerden dolayı yapılamayan Cumhurbaşkanlığı seçimi 04

AVUSTURYA'DA IRKÇILAR KAYBETTİ!...
05 Aralık 2016 - 00:49
7-bos-kalip-haberAvrupa’da Sevinç ve Rahatlama…
Avusturya’da çeşitli sebeplerden dolayı yapılamayan Cumhurbaşkanlığı seçimi 04.12.2016 Pazar günü bugün yapıldı.
Cumhurbaşkanlığı yarışı liberaller (Yeşiller Partisi) ile Irkçı Sağ partiler arasında kıran kırana geçti. Yeşiller Partisi adayı %53,3 gibi bir ezici çoğunlukla Irkçılığa fark attı. Bu seçim sonucu ile Avrupa Birliği (AB) derin bir nefes almış ve aynı zamanda büyük bir yükü de üzerinden atmıştır. Bu netice ile endişeleri sona erdirdi.
Ortak Pazar Politikacıları Avusturya yeşiller Partisi adayı Van Der Bellen’nin Reisicumhur Başkanı seçilmesiyle rahatladı ve çok da sevindiler. Alman Sosyal Demokrat Partisi (SDP) Başkanı Gabriel; “Bütün Avrupa korkularından büyük bir taş düşürdü. Seçim sonucu aklın galip geldiğini ispatladı.”
Yani Sağ Popülistler (Irkçılar) bozguna uğrayarak boylarının ölçülerini aldılar. Halk onları asla tasvip etmedi.
Lüksemburg Dışişleri Bakanı Asselborn; “Amerika’da Trump’un kazanması ve İngiltere’nin AB’den (Brexit) ayrılmasından sonra Avusturya seçmeni aklın, hoşgörünün ve insanlığın Avrupa’da yabancı bir kelime olmadığını, gösterdiğini” söyledi.
Alman SDP Başkanı (şefi) Sigmar Gabriel; “Yeni Avusturya Reisicumhurunu tebrik etti ve açık farkla kazanımını sağ tutuculara karşı aklın galip gelmesi olarak” nitelendirdi. Tabi Almanya’daki bütün sosyal demokrasi adına tebriğin geçerli olduğunu ima etti.
Alman Hırıstiyan Demokrat Birliği (CDU) de aynı şekilde rahatladı. ”Şimdi de Bellen’ne Avusturya’yı bu kadar uzun karışıklardan sonra halkı birleştirmek ve yönetmek görevi kalıyor”
Aynı şekilde Yeşiller Partisi Başkanı Cem Özdemir de hepsinden çok sevinerek; “Yeni seçilen Bellen’ne bu uzun yarıştan başarıyla çıktığından dolayı büyük sevinçle kuvvet ve başarılar dileyerek, halkın sağ ırkçılığa karşı olduğunu açık bir şekilde göstermiştir.
Çünkü Avusturya’da halkın %50’ye yakın bir kısmı yabancılara karşı seçim yarışına katılan ırkçı aday halkı kışkırtmıştır. Fakat halk sağduyusunu kullanarak ırkçıların aleyhine noktayı koymuştur. Bu seçimlerin sonucu Avrupalı politikacıları bir nebze olsun sevindirmiştir. Avusturya’daki bu seçim sonuçları bütün yabancılar için hayırlı olsun.
Çeviri: Kavranoğlu Yakup Acar
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum