AKCAGÖZ'DEN GENÇLERE ANAYASA DERSİ

CHP Samsun İl Başkanı Av

AKCAGÖZ'DEN GENÇLERE ANAYASA DERSİ
12 Ekim 2016 - 19:02
received_609895649176220CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kılcal damar örgütlenmesi olarak nitelediği CHP Halk-Lis üyesi öğrencilere Anayasa Hukuku dersi verdi.
Anayasa'nın bir toplumsal sözleşme olduğunu ve kolektif mutabakat ile kabul edilen temel kanun niteliğini hatırlatan Tufan Akcagöz, "Bugün Anayasa değişikliği yeniden gündemde. Ancak her zamanki gibi, hükümet bu konuda da güven vermiyor. İşine gelmediği zaman Anayasa ve hukuk tanımayan; Anayasa Mahkemesi kararlarına saygı duymayan bir siyasi iradenin Anayasa değişikliği yapacak olması başlı başına endişe verici. CHP, elinden geldiğince tüm hukuksuzlukların üzerine gidiyor." dedi. Toplumun içindeki tüm siyasi katmanların, Anayasa'nın oluşumuna katkı vermesi gerektiğini dile getiren CHP Samsun İl Başkanı, " Bunun aksi, tek taraflı bir irade işi olur ki; bu, Anayasa'nın mutabakat niteliğine aykırı olur" dedi.
Toplumsal düzeni sağlamak için, öncelik olarak iç barışın mutlaka sağlanması gerektiğini ifade eden Tufan Akcagöz, "Kamu güvenliği ve hukuk güvenliği de oldukça önemlidir. İnsanlar yaşarken, alırken, satarken, insanlarla ilişki içinde olurken kendilerini hukuk güvenliği içinde hissetmezlerse, devletin güvenilir yanı zedelenir. Bir araştırma yapılsın, ülkede kim hangi devlet kurumuna ne kadar güveniyor? Devletin en güvenilir dediğimiz kurumları, Amerikan tandanslı bir terör örgütü tarafından adeta işgal edilmiş durumda" dedi.
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum