Akcagöz, CHP'nin 100. Yılını Kutladı

Ekim ayında gerçekleşeceği öğrenilen Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı seçimlerinde aday olduğunu açıklayan Av. Dr. Tufan Akcagöz, Samsun Atatürk Anıtı’nda gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi’nin yüzüncü yıl etkinliğine katıldı.

Akcagöz, CHP'nin 100. Yılını Kutladı
09 Eylül 2023 - 14:15
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Akcagöz, ‘Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 9 Eylül 1923'te siyaset sahnesine çıkan partimizin, 100. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Bu bizim için büyük bir gurur vesilesidir. Mustafa Kemal Atatürk esasen, henüz Cumhuriyeti ilan etmeden önce 1922 Aralık ayında savaşlar sayfasını kapattıktan sonra  halkçılık esası üzerine dayanan ve Halk Fırkası adıyla siyasi bir fırka kurmak niyetinde olduğunu deklare eder ve nihayetinde 9 Eylül 1923 tarihinde “Halk Fırkası” adıyla kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk siyasi partisi olarak tarih sahnesindeki yerini almıştır. 1924 yılında ise partinin adının başına "Cumhuriyet" sözcüğü ekleniyor ve 1935 yılında 4'üncü kurultayda "Cumhuriyet Halk Partisi" adını almıştır’ dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Türk milletin birlik ve huzur içinde yaşaması için mücadele eden insanlar tarafından kurulduğuna işaret eden Tufan Akcagöz, ‘Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir kurtuluş mücadelesi verdik. Millet olarak verdiğimiz bu mücadelenin sonunda dünyanın gıpta ile baktığı Cumhuriyetimizi kurduk. Ortadoğu coğrafyasının son yüz yıllık serüvenine bakanlar, ne demek istediğimizi çok iyi anlarlar. Laik cumhuriyet, bizim için, bir arada yaşayabilmemiz için nimettir. Cumhuriyet Halk Partisi, Anadolu ve Rumeli Müdafai Hukuk Cemiyetlerinin devamıdır. Hayatları savaş meydanlarında geçmiş insanlar, dünyaya da örnektir ki; bizlere modern bir ülke emanet ettiler. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yüzüncü yılı kutulu olsun. Partimizi daha güzel noktalara taşımak, boynumuzun borcu olsun.’ diye konuştu.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum