Ak Partiden milletvekili aday adayı Ömer Yıldız'a destek...

AKP ve Yıldız Ak Partiden milletvekili aday adayı Ömer Yıldız’a destek veren delegasyonun bize gösterdiği en büyük eser bugün 5000 kişinin öğrenim gördüğü 500 öğretim görevlisinin çalıştığı Avr

Ak Partiden milletvekili aday adayı Ömer Yıldız'a destek...
02 Mart 2015 - 15:33
AKP ve Yıldız

Ak Partiden milletvekili aday adayı Ömer Yıldız’a destek veren delegasyonun bize gösterdiği en büyük eser bugün 5000 kişinin öğrenim gördüğü 500 öğretim görevlisinin çalıştığı Avrasya Üniversitesi idi. Böyle bir ilim irfan yuvasını bu şehrin ilk özel üniversitesini açan başkan Yıldız, temayül ‘ün de yıldızı idi.

Geriye dönüp Başkan Yıldız’a bakacak olursanız,30 yaşında Dikilitaş’ta kendi fabrikasını kurmuş, tencere, tava, çatal, bıçak imal etmeye başlamış.

1988 de kendisini fark eden ANAP kurmayları Maçka ilçe başkanlığını teklif etmiş ve ilçe başkanı seçmişler. 1989 yerel seçimlerde istifa ederek belediye başkanlığına aday olan Ömer Yıldız’a hiç kimse şans vermiyordu. Maçka’yı CHP’li belediye başkanı Neşat Karahasan(sanatçı Volkan Konak’ın dedesi)1965-1977 ve 1984-1989 Yılları arasına dört kez TİP’li belediye başkanı (TİP genel başkan yardımcısı Feridun Önsel ve CHP’İl başkanı Güzide Uzun’un babası Harun Önsel) 1 kez seçilerek yönetmiş… Zar zor maaş ödeyen belediyenin hizmet binası yok, belediye otobüsü yok, kanal aracı yok, çöp aracı yok, başkanın binmeye makam aracı yok!

1989 yerel seçimlerine giderken CHP adayını değiştirerek Alpaslan Özdemir ile girdiği seçimi kaybedince başkan yıldız ipi göğüslemişti. 15 yılsonunda modern bir belediye hizmet binası parkları bahçesiyle, Mehmet Aktürk Maçka devlet hastanesiyle, KTÜ meslek yüksekokulu, Hemşirelik yüksekokulu, İlhan Karadeniz ve Cezine ilköğretim okulu, belediye sosyal tesisleri düğün salonları, esnaf okulu (rehabilitasyon merkezi) Standart stadyumu ve beş yıldızlı oteli, restoran ve çay bahçeleri kaldırımları ve beton yolları ile modern Maçka ilçesi bırakan Yıldız, zamanın DP Genel başkanı Hüsamettin Cindoruk Trabzon teşkilatımız paramparça buraya bir abi lazım gel burayı toparla der. İşi eline alan başkan Yıldız, çok kısa zamanda iktidar partisinin yapamayacağı il divanını yapmış ilçe teşkilatlarını da açmış, kendisine bu seferde Fiskobirlik yönetim kurulu başkanı Salih Erdem ve Fiskobirlik Genel Müdürü Nihat Yılmaz biz Yalıncak’taki binalarımızı eğitimin hizmetine sunmak istiyoruz. Siz bu şehirde ilklerin öncüsünüz deyince başkan Yıldız’ın kafasında Avrasya üniversitesini kurma fikri oluşur. Bunu önce basınla paylaşır ve gelin ele le verelim ilk üniversiteyi kuralım der. Önüne inanılmaz engeller çıkar…  Fiskobirlik’ten kiraladığı binalara trilyonlar öder ve başkan Erdem Genel Kurulunda düşürülünce başkan Yıldız açık gelir, İl özel idaresinden ihaleyle kiraladığı binalar ilin valisinin itirazı ile elinden alınmak istenir. Paralel yapıyla karşı karşıya gelir. Hukuk mücadelesini kazanır. Erdoğan Bayraktar’ın desteği ile Yomra yerleşkesini yapar. Ardından Türk Telekom arazisini satın alıp Avrasya üniversitesini açar. Rektörlüğe getirdiği Prof. Dr. Sami Karadeniz rahatsızlanıp bu görevi bırakmasıyla Rektörlüğe atanan Prof. Dr. Aşkın Asan ile 500 öğretim görevlisi ve 5000 öğrencisi ile Avrasya üniversitesi ilimizin medarı iftarı olmuş. Mütevelli heyeti başkanı Ömer Yıldız topluma mal olmuştur… Başkan Yıldız aslında Ak Partiden aday adayı değil, Ak Parti kurmaylarınca göreve çağırılıp milletvekili adayı yapılmalıdır. Unutmayın iş bilenin, kılıç kuşananındır!

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum