Ak Parti genel merkezinin...

Ak Parti il Başkanlığı Ak Parti genel merkezinin belirlediği Haydar Revi Belediye meclislerine giremeyenler, MEMUR-SEN, KARGİD, MUSİAD yönetimlerinden emekli memurlardan, her dönem he

Ak Parti genel merkezinin...
05 Temmuz 2015 - 14:28
Ak Parti il Başkanlığı

Ak Parti genel merkezinin belirlediği Haydar Revi Belediye meclislerine giremeyenler, MEMUR-SEN, KARGİD, MUSİAD yönetimlerinden emekli memurlardan, her dönem her yönetimde bulunması şart olan Ortahisar ilçe başkanlığında seçim kaybedenler, eski il genel meclisi üyelerinden, kendisi dâhil belediye meclis üyesi ve ilçe delegesi dahi olamayanlardan oluşturduğu il yönetimi 2015 genel seçimlerinde yaptığı kampanyada Ak Parti 4 milletvekili çıkarsa da 2014 yerel seçimlerinde Ak Parti Trabzon Büyük Şehirde aldığı %68 oy oranı 280.000 oyu 2015 Genel seçimlerinde  %52 ye düşürüp 255.000 oyu başarı sayamaz.

Oy kaybederek başarılı olunmaz. 15 ay önce Ak Partiye oy veren 25.000 kişi bu seçimde oy vermemiştir. Bunu siz paralele bağlayamazsınız. Paralelle mücadele 2014 yerel seçimleri öncesi başlamıştır.

DP Genel Başkanlığından istifa ederek gelen Ak Parti Genel Başkan yardımcısı teşkilat başkanı 1 sıra milletvekili adayı Süleyman Soylu için istifa edip parti değiştirenler de Ak Partiye tek bir oy getirmemişlerdir. Bu 255.000 oyu Başbakan Prof. Dr. Davutoğlu’na yazamazsınız. Çünkü daha henüz rüştünü ispat etmemiştir. Bu şehir için onay verdiği tek bir proje yoktur. Avni Aker’de top oynayıp gol atmak Ak Partiye oy getirmez! Eğer bir şey yapacaksan bu ülkenin Başbakanı olarak Ak Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafız Özak’ın Spordan sorumlu Devlet Bakanı olduğu dönemde elimizden şike ile hile ile alınan 2010-2011şampiyonluk kupasını geri getirilmelidir. Siz bu ülkenin Başbakanı olarak Trabzon meydanındaki konuşmanızda; biz geldiğimiz zaman bu şehirde tek bir organize sanayi vardı. Biz bunların sayısını üçe çıkardık derseniz ki doğru değil 2002 yılında bu ilde Arsin, Beşikdüzü, Vakfıkebir organize sanayileri vardı. İktidar olarak 13 yıldır Akçaabat Şinik organizede alt yapı çalışmalarını bitirememiştir. Biz bu şehre yat limanı yapacağız derseniz ki yat limanının yapımı 1991 yılında başlanmış 1996 da zamanın Bayındırlık ve İskân Bakanı Mehmet Keçeciler hizmete açmıştır. Yat limanında 5-10 tane yat barınmaktadır. Yatırım adası diyorsunuz dediğiniz yere kapatılan Arsin Yeşil Yalı belediyesi büyük tonajlı gemilerin yanaşabileceği çimento ikmal ruhsatı vermiş, imar planına işlemiş ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da onay vermiştir. Limanın yapılabilmesi için dosya DLH’ya göndermiş siz eğer bunları bilmiyorsanız inandırıcılığınızı yitirirsiniz.

Onun içindir ki bu oylar Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın şahsına verilmiştir. Ayrıca bu kampanyada Ak Partiye 49 milletvekili aday adayı müracaat etmiş 6+3=9 tanesi sahada dolaşırken 40 tanesi sırra kadem basmıştır. Dahası Ak Partinin 2002-2007-2011de seçilen milletvekillerinden Mustafa Cumur ebediyete intikal ederken Safiye Seymenoğlu (onun eşi üst düzey dışındakiler bürokrat olduğu için) katıldı diğerleri Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük vilayetlere nakil ettiği için katılamadılar.

Şimdi bakın şu veya bu şekilde oluşan daha henüz içine adam girmeden Mania sorunu yüzünden yıkılacak olan binalar ortada! Akyazı ortada! Trabzon-Samsun devlet karayolu kapalı! Bölge İdare Mahkemesi kapatılıyor! Diş Hastanesinin her ay çatısına birisi çıkıyor intihar etmeye kalkıyor veya kapısında bir işçi kendini yakıyor! İşsizlik almış başını gidiyor! Teşvikte çare olmuyor! İhracatçı şehri terk ediyor! İcra dairelerinin, yedi emin garajlarının sayısı arterken yuvalar yıkılıyor! Boşanma vakaları artıyor! İktidar sahiplerinin kılı kıpırdamıyor…

Burada yalnız şehrin üst düzey bürokratlarının hakkını yemeyelim. Ak Partiye oy toplamak için verdikleri uğraşı inkâr etmeyelim! Etseniz de biz müsaade etmeyiz. Çünkü elimizde canlı görüntüler var. Ak Partinin il ve ilçe yönetim kurulu üyesi gibi çalışıp çapaladılar! İl ve ilçe yönetim kurulu üyelerini fazla yormadılar. Burada bir hatırlatma yapalım. Güney çevre yolu, İkinci devlet Üniversitesi, İkinci Havalimanı, Yatırım adası, Tren yolu, Şehir Meydanı projelerini unutalım… Eski bakan Erdoğan Bayraktar’ın eserleri Kanuni ve Haçkalı Hoca hastaneleri, Zağnos, Tabakhane, Pelitli kentsel dönüşüm ve Akyazı kompleksi projelerine bakıp bakıp avunalım!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum