AİLE HEKİMLERİ DERNEĞİNDEN AÇIKLAMA

SAHED Başkanı Dr

AİLE HEKİMLERİ DERNEĞİNDEN AÇIKLAMA
02 Kasım 2015 - 19:30
SAHED Başkanı Dr. Leyla Yüksel; “Dr. Bilgin Çiftçi, Görevine İade Edilmelidir…”

Samsun Aile Hekimleri Derneği başkanı Dr. Leyla Yüksel bir basın açıklaması yaparak meslektaşları olan Aydın ili Dalama ASM’de görevli Dr. Bilgin Çiftçi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sosyal medya üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle devlet memurluğundan men edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yapıldığı iddia edilen hakaretin içeriği şöyle; “Yüzüklerin Efendisi filminin karakterlerinden Gollum ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yeme, şaşma ve hayret hallerinin yan yana konulduğu fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşmak.”

Samsun Aile Hekimleri Derneği Başkanı yaptığı basın açıklamasında şunları ifade etti. “24-25 Ekim 2015 tarihinde yapılacağı genel kurulumuzda Aydın da Aile hekimliği yapan meslektaşımız Dr. Bilgin Çiftçi'nin Devlet memurluğundan haksız yere uzaklaştırılmasını kınayan basın açıklaması yapılması kararı oy birliği ile alınmıştır. İlgili Karar üzerine 3 kasım salı günü saat 12: 30 da yönetim kurulu üyelerimiz Aydın’da, tüm il derneklerimizin de kendi illerinde basın açıklaması yapması kararı alınmıştır. Yönetim Kurulu başkanımız Dr. Gürsel Özer 2.Başkan Dr. Fevzi Turgut, Dr. Yavuz Erden ve Dr. Mehtap Aslan Aydın'da yapılacak basın açıklamasına katılacaktır. Tüm il derneklerimizin de kendi illerinde basın açıklaması yapması kararı alınmıştır. Aile hekimliği sözleşmesi sona erdirilen ve devlet memurluğundan azledilen meslektaşımıza tüm il derneklerimizin ve üyelerinin basın açıklamasına katılarak destek vereceğine şüphemiz yoktur. 3 Kasım salı saat 12.30 da tüm Türkiye’de tek ve 22000 gür ses olmalıyız” dedi

SAHED (Samsun Aile Hekimleri Derneği) başkanı Dr. Leyla Yüksel konuşmasına şöyle devam etti. “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sosyal medya üzerinden Gollum (Smeagol) benzetmesi nedeniyle aleyhinde memuriyetten men edilme cezası verilen meslektaşımız Dr. Bilgin Çiftçi’ye verilen bu cezanın hukukçularında ifade ettikleri gibi, söz konusu fotoğrafın hakaret kastı taşımadığını, tamamen mizahi, hiciv niteliğinde olduğunu savunan hukukçular kararın siyasi olduğunu ve hukuken böyle bir kararın alınamayacağını iddia etmektedirler” şeklinde konuştu.

Dr. Leyla Yüksel sözlerinin sonunda şunları söyledi. “Yaşam, çalışma alanlarımıza yapılan baskıları kabul etmiyoruz. Bu konularda çözüm makamı olan kesimlerin suskunluğuna, sağırlığına ve görmemezlikten gelen tavırlarına şaşırıyor, hayret ediyoruz" diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum