AHŞAP SANATÇISI KORKMAZ'I ZİYARET ETTİ

Vali İbrahim Şahin, özgün ahşap sanatçısı Yüksel Korkmaz’ı Tekkeköy ilçesi Kirazlık Mevkii Altınkaya Mahallesindeki atölyesinde ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı

AHŞAP SANATÇISI KORKMAZ'I ZİYARET ETTİ
28 Ekim 2015 - 12:40
Vali İbrahim Şahin, özgün ahşap sanatçısı Yüksel Korkmaz’ı Tekkeköy ilçesi Kirazlık Mevkii Altınkaya Mahallesindeki atölyesinde ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Vali İbrahim Şahin, Tekkeköy ilçesi Kirazlık Mevkii Altınkaya Mahallesindeki atölyesinde ağaçların anatomisine zarar vermeden kokulu ardıç ve ceviz ağaçlarından ilginç çeşitli figürleri ortaya çıkaran ahşap sanatçısı Yüksel Korkmaz ’ı ziyaret ederek, yapmış olduğu çalışmaları hakkında bilgi aldı.

[gallery ids="37029,37030,37031"]
MAKİNE YARDIMI KESİNLİKLE SÖZ KONUSU DEĞİLDİR
Atölyesinde yapmış olduğu eserler hakkında Vali İbrahim Şahin’e bilgi veren Ahşap sanatçısı Yüksel Korkmaz, “Sayın Valim atölyemizi ziyarete gelmeniz bizleri çok onurlandırdı. Sanata karşı olan ilgimden dolayı farklı ağaçları biriktirdim. Yıllarca bunların birikimini yaptım. Yaptığım bu sanatla ilgili çok iddialıyım. Atları çok sevdiğim için onlar üzerinde çalışmalar yapıyorum. Figürü ortaya çıkarabilmek için at anatomisi ve kas yapısını takip ederek çalışmalar yapıyorum. Yaptığım eserler tamamen el sanatıdır. Makine yardımı kesinlikle söz konusu değildir. Yaptığım bu son eserler ile kısmet olursa İtalya’da düzenlenen yarışmaya katılmak istiyorum. Bu yarışmada derece yapacağıma inanıyorum. Samsun’un adını da dünyada bu sanat ile duyurmak istiyorum. Valimizin sanatın ve sanatçının yanında olduğunu görmek beni çok motive etti. İnanıyorum ki bundan sonraki çalışmalarım daha üst düzeyde olacaktır" dedi. 
ELİMİZDEN GELEN VE ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPACAĞIZ

Vali İbrahim Şahin bu yıl 19’uncusu TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMİTT) kurduğu standıyla yer alan Yüksel Korkmaz’ın atölyesini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamasında, “Sanatçıları ve sanatkâr ruhlu insanları ortaya çıkarmamız gerekiyor. Ahşap sanatçımız Yüksel Korkmaz Bey de Samsun’un bir değeridir. Sanatçımız daha çok at heykelleri üzerinde çalışmaktadır. Sanatçımız bu ağaçların her birini tabiatta bulunduğu şekliyle alıyor, getiriyor ve bunları burada işliyor. Bazılarını çok ufak operasyonlarla monte ediyor. Ben hem kendisini kutlamak, hem de atölyesinde ziyaret etmek istedim. Sanatçımız, güzel bir fikir olarak ilimizde Ahşap Sanat Eserleri Müzesi kurulmasını istiyor. Bizler de inşallah burada veya başka uygun bir yerde Ahşap Sanat Eserleri Müzesini kurarız diye düşünüyorum. İnsan bu eserleri burada gördükten sonra hayran kalıyor. Bu tarz sanat ile uğraşan insanların şehrimizde olması bizleri rahatlatıyor. Adeta kendimizi zenginleşmiş hissediyoruz. Bunlar parayla, pulla ifade edilemeyecek eserlerdir. Bizler sanatçılarımız için elimizden gelen ve üzerimize düşen görevi yapacağız. Kendisini tebrik ediyorum” diye konuştu. Ziyarete ayrıca, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz’da katıldı.
Köksal ÖNER

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum