AGD'den Fetih Çağrısı!...

Anadolu Gençlik Derneği Samsun Şubesi, Mekke’nin Fethinin 1392.Yıl dönümü münasebetiyle Fethe Davet çağrısı yaptı. Konuyla ilgili açıklamayı Şube Başkanı Şenol Altun yaptı.

AGD'den Fetih Çağrısı!...
31 Aralık 2022 - 10:32

31 Aralık Cumartesi gününü 1 Ocak Pazar gününe bağlayan gece Mekke’nin Fethinin 1392.yıl dönümü olarak Atakum Büyükşehir Sanat merkezinde saat 19.30 da Fetih Programı olarak kutlanacaktır.
Bilindiği üzere yeryüzünün ilk binası; Kâbe’nin bulunduğu şehir olan Mekke İslam Ordularınca 1 Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir.
Anadolu Gençlik Derneği öncülüğünde geleneksel olarak düzenlenen fetih kutlamaları bu yıl da tüm Türkiye’de il ve ilçe merkezinde yapılacak olan salon programları ile gerçekleştirilecektir.
Kelime olarak ‘’açmak’’ anlamına gelen fetih, yüreklerin ve yolların tevhide açılmasıdır. Fetih, bir beldenin ve o beldede yaşayan insanların dimağlarının İslam’a açılmasıdır. Fetih, küfrün karanlığının Kelam-ı Kadim’in berraklığıyla silinmesidir. Fetih, sonradan olma ilahlara reddiyedir. Fetih, insanların temel hak ve özgürlüklerini gasp eden zulüm düzeninden adil bir düzene geçen yolun açılmasıdır.
Fetih zalimlerin değil Allah’ın aynında olan izzet ve şerefle bütün insanlığı tanıştırma mücahedesidir. Fetih İslam’ın karşısına çıkanlarla en güzel bir şekilde ve hakkı herkesin anlayabileceği bir biçimde mücahede etmektir.
Biz bir insanını kurtarmanın bütün insanları kurtarmak gibi olduğuna inanırız. Biz bir insanı haksız yere öldürmenin de bütün insanları haksız yere öldürmek gibi olduğuna inanırız. Bir can kurtulsun diye kendi canımızdan geçeriz. Bunun adına şehadet denir. Şehadeti anlamayanlar fethi anlayamaz. Fetih ile işgali ayırt edemezler.
Günümüz Müslümanların bu büyük fetihten çıkaracağı bazı dersler vardır. Öncelikle Müslümanlar verdikleri sözü tutarlar, yaptıkları antlaşmayı bozmazlar. Zaferin Allah’tan olduğuna inanırlar. Sabrın ve fedakârlığın Müslümanca bir yaşam tarzının gereği olduğunu bilirler. İslam’ı yaşamanın ancak cihad ile mümkün olduğunu idrak ederler. Zafere giden yolda en büyük gücün inanç olduğunun farkındadırlar. Emaneti ehil ellere teslim etmek gerektiğine inanırlar. Fethin gayesinin ganimet elde etmek değil, yürekleri kazanmak olduğunu bilirler.
Ayrıca yılbaşı eğlenceleri ve Noel kutlamalarına karşı sosyal, kültürel ve toplumsal duyarsızlığın tavan yaptığı bu dönemde Milli Piyango gibi kumar çeşitleri ile toplumsal değerlerimiz erozyona uğruyor. Tüm bu olumsuzluklar karşısında Anadolu Gençlik erlerinin Mekke’nin Fethi kutlamaları asil bir duruşun tüm dünyaya deklare edilmesidir.

1392.Yılında Mekke’nin Fethi Bizler İçin Yeni Bir Dünya İçin Bir Umut Işığıdır.
Gül Ey Mekke Gün Senin Günündür!
İşte bu sebeple Samsun AGD olarak 17 ilçemizde Mekke’nin fethi programını icra edeceğiz. Yeni bir dünya için umut ışığı olacak olan bu fethe tüm halkımızın katılımını bekliyoruz. Programlarımız Kur’an Ziyafeti, Hatiplerin Coşkulu Sunumları, Duygu Dolu Şiirler, Sema Gösterileri, Sinevizyon Gösterimleri, Siyeri Nebi Ödülleri ile muhteşem bir atmosferde gerçekleşecek.
Doğrusu biz sana apaçık bir fetih ihsan ettik.(Fetih Suresi-1).Vahiy müjdesi ile Samsun halkına Kutlu bir Çağrıda bulunuyoruz. Geliniz el birliği gönül birliği içinde Fetih heyecanı ile Asr-ı saadet günlerini yeniden ihya edelim.
Programımıza Giriş ücretsiz olup;31 Aralık Cumartesi akşamı saat 19.30 da Atakum’daki Büyükşehir Sanat Merkezindeki Programımıza Tüm Samsun halkını bekliyoruz.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum