Adalet MYO'da Bölge Adliye Mahkemesi Hâkimi ile İnteraktif Söyleşi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Adalet Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından düzenlenen “Mesleki Tecrübe Paylaşımı” konulu konferansa katılan Bölge Adliye Mahkemesi Hâkimi Sabri Semiz, bilgi birikimi ve tecrübelerini kendi yaşamından kesitler sunarak öğrencilerle paylaştı.

 Adalet MYO'da Bölge Adliye Mahkemesi Hâkimi ile İnteraktif Söyleşi
20 Mayıs 2022 - 16:03
Etkinlikte öğrencilerle tecrübe paylaşımında bulunmaktan son derece mutlu olduğunu belirten Hâkim Sabri Semiz, ceza mahkemesi ve hukuk mahkemesi hâkimliği arasındaki farklardan bahsederek bu hâkimliklerin hukuki çerçeveleri, çalışma usul ve esasları hakkındaki detaylar ile iyi uygulama örneklerine yer verdi.
Ceza hâkimlerinin vicdani yükümlülükleri oldukça fazla
Konuşmasında ceza hâkimlerinin delil takdirindeki  vicdani yükümlülüklerinin oldukça fazla olduğuna dikkat çeken Hâkim Semiz, hukuk hâkimliğinde ise deliller doğrultusunda dosya üzerinden karar verildiği kaydetti.
Söyleşisinde hâkimliği esnasındaki etkileyici duruşmalardan örnekler veren Semiz; hukukta teorik bilgilerin yapılan pratiklerle kökleşmesi ve kalıcılaşmasının, hem tecrübe eksikliğinin giderilmesi hem de mesleki gelişim ve kariyer planlaması açısından önemli olduğunun altını çizerek sürekli okuma, araştırma ve kendini yenilemenin ve güncel süreçleri takip etmenin mesleğin gereği olduğunu dile getirdi.
Temel prensipler; liyakat ve hakkaniyet
Hukukun, liyakat ve hakkaniyet gibi temel prensiplerle icra edilmesi gereken bir meslek olduğunu hatırlatan Semiz, öğrencilere dürüst ve samimi olmaları ve adaletten ayrılmamaları çağrısında bulundu.
İnteraktif (etkileşimli) devam eden buluşmada Hâkim Semiz, Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ayhan Ak ve öğrencilerin sorularını cevaplandırarak merak edilen konulara dair fikir ve değerlendirmelerini aktardı.
Meslek Yüksekokul öğrencileri ise Hâkim Sabri Semiz’in kendilerini ziyaret etmesinden ve mesleki yaşanmışlıklarını paylaşmasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek Hâkim Sabri Semiz’e gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkürlerini sundular.
Tecrübeleri ışığında Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencilerine rehberlik eden Hâkim Sabri Semiz’e, katkılarından ötürü Müdür Ayhan Ak tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum