ABB Üyeleri 10 Ocak Gazeteciler Günü Nedeniyle Biraraya Geldi

Anadolu Basın Birliği Genel Merkezine bağlı Samsun Şube Yönetimi ve üyeleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününün ardından bir araya gelerek tanışmak ve mesleki sorunlarını taleplerini istişarede bulundular.

ABB Üyeleri 10 Ocak Gazeteciler Günü Nedeniyle Biraraya Geldi
18 Ocak 2023 - 10:23
1975 Yılında Kamu yararına kurulan ve Anadolu’daki gazetecilerin mesleki Dayanışma, Haberleşme ve faaliyetlerini sürdürmelerinde önemli hizmetlerde ve çalışmalarda tarihe adını yazdıran Anadolu Basın Birliği Genel Merkezine bağlı Samsun Şube Yönetimi ve üyeleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününün ardından bir araya gelerek tanışmak ve mesleki sorunlarını taleplerini istişarede bulunmak üzere İlkadim Ihlamur Cafe’de 15 Ocak 2023 Pazar günü sabah kahvaltısında bir araya geldiler.
Anadolu Basın Birliği Genel Sekreteri ve ABB Samsun Şube başkanı Turhan Akşen; ”Anadolu Basın Birliği olarak Basın camiamızda altın harflerle 47 yıllık bir tarihe adını yazdırmış örgüt olmanın onurunu taşımaktadır. Günümüzde zor şartlar altında gazetecilik mesleklerini sürdürmeye ve gazetelerini çıkartmaya çalışan meslektaşlarımızı önümüzdeki son 5 veya 10 yıl içinde teknolojinin getirdiği bilgi çağının Hızla dijital ortama geçmesiyle yazılı basınımızın daha da zor ve güç günler yıllar bekliyor. Özellikle Enformasyon ve Basın yayın yasasının 1 Nisan tarihi itibariyle yürürlüğe girmesiyle İnternet gazeteciliğin çok önemli adımlar atılarak mesleki yönden beklediğimiz kurallar yasalar ve işlevler içeriğinde düzenlemeler getirilmiştir. Bu yasada desteklediğimiz yani gibi özellikle personel  kişi çalıştırılması ve diğer hususlarda bir kez daha gözden geçirilerek bilhassa bu mesleği icra eden gazetecilerinde bir fikrinin ve görüşlerinin dikkate alınmasını umut ediyoruz.
Son zamanlarda bu meslekle uzaktan yakından ilgisi olmayan kişilerinden bir şekilde Basın kartı taşıyarak veya biri veya birileri tarafından rast gele verilmesi Basın mensubu meslektaşlarımızın da itibarını saygısını kamu oyununda düşürülmesine sebebiyet vermektedir. Bu nedenle Genel Merkezimizin de aldığı kararla geçmiş yıllarda süreli olarak verilen tüm kartlar 31.12.2022 tarihi itibariyle hükümsüz geçersiz kılınmış kabul edilmiş yeni üye dernek ve Basın kimliklerimiz Genel Merkezimizde verilecektir“ demiştir.
Kahvaltı suresinde gazetecilerin sorunları, talepleri ve görüşleri tek tek dinlenerek kayıt altına alınmış olup, Bu güzel Pazar gününde birlik, dirlik ve iyilik içinde bir gün geçirmenin mesajını vererek toplu halde fotoğraflar çekinerek önümüzdeki zaman dilimi içinde tekrar bir araya toplanarak bu tür etkinliklerin tekrarını devam etmeleri istenmiştir.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum