AB ERASMUS+ PLUS TOPLANTISI ALMANYA'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak olarak yer aldığı ERASMUS PLUS programı Ana Eylem 2 – Yenilik ve İyi Uygulama Değişimi için İşbirliği (KA2) kapsamında 01

AB ERASMUS+ PLUS TOPLANTISI ALMANYA'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
23 Mayıs 2017 - 08:54
Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak olarak yer aldığı ERASMUS PLUS programı Ana Eylem 2 – Yenilik ve İyi Uygulama Değişimi için İşbirliği (KA2) kapsamında 01.09.2014 tarihinden itibaren 3 yıldır yürütülmekte olan PLAY4GUIDANCE Stratejik Ortaklık projesinin son toplantısı 02-04 Mayıs 2017'de Almanya'nın Duesseldorf şehrinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yalçınkaya ve proje yürütücüsü Meltem Tunç'un katılımıyla gerçekleştirildi.
PAY4GUIDANCE projesi, öğrencileri ve işsiz gençleri girişimcilik ve matematiksel beceriler alanında eğiten ve onlara rehberlik eden bir Avrupa ticaret oyunu geliştirildiğini belitten İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yalçınkaya, “Proje kapsamında lise öğrencileri, üniversite öğrencileri ve genç işsizlerle Tekkeköy İlçesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi bünyesinde 2'inci pilot uygulama yapıldı. Bunun yanı sıra projenin başlangıcında yerel paydaşları bilgilendirmek amacıyla bir Ulusal Konferans düzenlendi. Projenin 2'inci Ulusal Konferansı 23 Mayıs 2017 saat 14.00 te Tekkeköy Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenecektir“ dedi.
OYUN 12 TURDAN OLUŞMAKTADIR
PLAY4GUIDANCE ticaret oyununun ödüllü uluslararası yarışması için kayıtlar açılmış olup  http://play4guidance.cetic.liuc.it/login.htm  adresinden kayıt yaparak oyunu deneyebileceklerini hatırlatan Yalçınkaya, “Oyun internet üzerinden her hangi bir internet tarayıcısıyla oynanır. Sisteme girmek için kayıt formunu doldurulur ve kayıtta belirttiğiniz e-posta adresine doğrulama kodu gönderilir.PLAY4GUIDANCE Ticaret Oyunu " Kendi Şirketini Yönet", takımlar arasında oynanan, her bir takımın diğer takımlarla pazarda rekabet halindeyken stratejik bir bakış açısını yönetme görevini üstlendiği bir simülasyon oyunudur. Oyunun senaryosu gereği oyuncu, tişört üretimi yapan bir fabrikayı yönetmektedir. Oyun 12 turdan oluşmakta olup en sonunda oyuncunun girişimcilikle ilgili yeterlikleri ve becerileriyle ilgili 10 ana başlık altında değerlendirme yaparak geribildirim vermektedir“ diye konuştu.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum