81 İlden 1800 Genç 15 Kampta Buluşuyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünce eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler kapsamında onbeş farklı ilde onbeş farklı temayla düzenlenen geleneksel kış kampları başlıyor.

81 İlden 1800 Genç 15 Kampta Buluşuyor
27 Ocak 2023 - 17:21
Kamplar 30 Ocak – 3 Şubat tarihlerinde
Bu yıl 30 Ocak – 3 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek kamplarda, farklı şehirlerde öğrenim gören öğrenciler; ülkemizin önemli ilim, kültür, sanat ve spor adamlarıyla bir araya gelecek. Kamp süresince gençler, bulundukları şehrin tarihi ve kültürel mekânlarını görme fırsatı da bulacak.
Onbeş farklı il, onbeş farklı tema
Akademik seminerler, şehir gezileri, şehit yakınları ve gazi ziyaretleri, turnuvalar, konserler, bilgi yarışması ve birbirinden farklı sportif etkinliklerin gerçekleştirileceği kamplara 81 ilden yaklaşık 1800 öğrenci katılacak.
Onbeş farklı temayla gerçekleştirilecek 7. geleneksel kış kampları kapsamında; Edebiyat Kampı Aydın’da, Gönül Coğrafyası Kampı Samsun’da, Gönüllülük Kampı Antalya’da, Güzel Sanatlar Kampı Mersin’de, Dijital İletişim Kampı Kocaeli’de, Arkeoloji Kampı Konya’da, Mühendislik Kampı Van’da, Psikoloji Kampı Muğla’da, Ekonomi Kampı İstanbul’da, Tarih ve Medeniyet Kampı Diyarbakır’da, Gastronomi Kampı Gaziantep’de, Diplomat Kampı Ankara’da, Çevre ve Akıllı Tarım Kampı Sakarya’da, Kış Sporları Kampı Erzurum’da ve Felsefe Kampı İzmir’de düzenlenecek.
Pek çok değerli isim gençlerle buluşuyor
Bu kapsamda ülkemizin farklı şehirlerindeki üniversitelerde öğrenimlerini sürdüren gönül coğrafyamızın değişik bölgelerinden gelecek öğrencilerimizin katılımıyla Samsun İl Müdürlüğümüzde düzenlenecek “Gönül Coğrafyası” temalı Kış kampına yaklaşık 150 öğrenci katılacak.
Kampın ilk konferansı, Güvenlik Politikaları uzmanı Mete YARAR tarafından yapılacak. Daha sonra ise “Yetmişiki Millete Bir Gözle Bakmak. Yunus Emre” konulu konuşması ile Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Mustafa TATCI, akabinde ise Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Muhittin ŞİMŞEK, “Türk Dünyasının eğitim vizyonu”nu anlatacak.
Kampın ikinci günü yine birbirinden değerli konuklarla devam edecek. Kampın ikinci gününde “Kelebekler Ülkesi: 15 Temmuz’da Neler Yaşandı?” konusu ile gazeteci-yazar Hasan ÖZTÜRK, ardından “Dünya Kupası Örneğinde Sporun Birleştirici Gücü” temalı konuşması ile de ünlü spor spikeri Erdoğan ARIKAN gençlerle buluşacak.
Kampın üçüncü günü sosyal faaliyetler kapsamında Samsun Şehitliği ve Şehit ailesi ziyareti yapılacak, öğleden sonra ise Prof. Dr. Yasin AKTAY “Türkiye’nin İnsani Yardım Merkezli Dış Politikası” konusunda öğrencilere bilgi ve tecrübelerini aktaracak. Aynı gün konser etkinliğinde ise Müzik dinletisini Memleket Türküleri ile Turgay COŞKUN yapacak.

Dördüncü günü ise Samsun’un tarihî ve kültürel yerlerinin tanıtımı amacıyla Tematik Gezi düzenlenecek.
“Gönül Coğrafyası Kampı”, Bosna Hersek Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sayın Süleyman Gündüz tarafından verilecek olan Bağımsız Bir Gelecek Kurmak; Aliya İzzetbegoviç” konulu kapanış konferansı ile son bulacak.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum