602 Projenin Toplam Maliyeti 7 Milyar 112 Milyon Lira

Samsun İl Koordinasyon Kurulu 2020 yılı 1. dönem toplantısı Vali Osman Kaymak’ın başkanlığında, Devlet Su İşleri toplantı salonunda gerçekleştirildi.

602 Projenin Toplam Maliyeti 7 Milyar 112 Milyon Lira
13 Ocak 2020 - 19:22
İl Koordinasyon Kurulu 2020 yılı 1. dönem toplantısının açılış konuşmasını yapan Vali Osman Kaymak, ’’Bu toplantıda Aralık 2019 itibariyle, yatırımcı kurum ve kuruluşlardan ve belediyelerden alınan raporlara göre ilimizdeki yatırımların gerçekleşme durumları görüşülecektir. Bu kapsamda kurumlarımız, sunumlarında 2019 yılı programlarında gerçekleştirmiş oldukları projeler hakkında bilgi vereceklerdir.
İl Koordinasyon Kurulu toplantısı için yatırımcı kurum ve kuruluşlardan ve belediyelerden alınan raporlara göre, Aralık 2019 itibariyle ilimiz genelinde 602 proje bulunmakta olup, bunun 337’si yatırımcı kurum ve kuruluşlarınca, 265’i belediyelerimizce yürütülmektedir.
Bu projelerin toplam maliyeti 7 milyar 112 milyon liradır. Bu projelere 2019 yılında 1 milyar 596 milyon lira ödenek tahsis edilmiştir. Uygulama sonucunda bu ödenekten 935 milyon 963 bin lira kullanılmıştır. Nakdi gerçekleşme oranı % 59’a tekabül etmektedir. Bu kapsamda, il genelinde genel ve özel bütçeli kuruluşlar ile belediyelerin yürüttüğü 602 projeden 248’i dönem sonu itibariyle (Aralık) tamamlanmış, 216’sı yıllara sari olarak devam etmekte, 29’u ihale aşamasına gelmiş olup, 109 projeye ise henüz başlanmamıştır.
Zamanı iyi değerlendirmek bakımından, kurumların sunumlarında yatırımlarına ilişkin varsa sorun-darboğazlar ile koordinasyonu gerektiren hususlara yer vermeleri, geçmiş yıllarda biten yatırımlar ve ayrıntılardan kaçınmaları toplantının amacına uygun olacaktır. Ayrıca, yapılacak olan yatırımların zamanında tamamlanması konusunda yatırımcı kuruluşlarımızın işbirliği ve koordinasyon içerisinde çalışmaları ve herhangi bir sorunla karşılaşıldığında Valilik Makamını bilgilendirmeleri önem arz etmektedir.
2020 yılının yatırımlar açısından başarılı bir yıl olmasını temenni eder, çalışmalarınızda başarılar diler, hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlarım” dedi.
Vali Osman Kaymak’ın konuşmasının ardından yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri kurumlarında yapılan çalışmalarla ilgili olarak birer sunum gerçekleştirdi.
İl Koordinasyon Kurulu toplantısına ayrıca, Ondokuzmayıs Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kuran, Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Vali Yardımcısı Hasan Balcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, ilçe kaymakamları ile yatırımcı kurumların bölge ve il müdürleri katıldı.
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum