6 Üniversiteye Yeni Rektör

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türk Patent ve Marka Kurumu ile 6 üniversiteye rektör atandı.

6 Üniversiteye Yeni Rektör
24 Haziran 2020 - 11:45
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararlarında, Gençlik ve Spor Bakanlığında açık bulunan Spor Müşavirliğine, olimpiyat ikincisi, dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp, Gençlik ve Spor Bakanlığında açık bulunan Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne Ahmet Can Acaroğlu ile Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdür Yardımcılığına Ertan Göv getirildi.
Rektör Atamaları
Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Fuat Erdal, Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Metin Aksoy, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Rektörlüğüne Prof. Dr. Semih Aktekin, Bingöl Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Doğuş Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Turgut Özkan atandı.
Hazine Ve Maliye Bakanlığı
Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilecik Defterdarı Mustafa Şahin, Diyarbakır Defterdarı Mecit Özdemir, Kars Defterdarı Senem Topal ve Kilis Defterdarı Zekeriya Keleş görevinden alındı. Hazine ve Maliye Bakanlığında açık bulunan Hazine Baş kontrolörlüklerine, hazine kontrolörleri Halil Yanık, Murat Erinç Bayrakçı ve Alper Ergen atandı. Hazine ve Maliye Bakanlığında açık bulunan Hazine ve Maliye Müfettişliğine, yeterlilik sınavında başarı gösteren Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcısı Pınar Bilgen getirildi.
Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında açık bulunan, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü'ne, 1. Bölge Müdürü Murat Baştor, Denizcilik Genel Müdür Yardımcılığına Burak Aykan, Ulaşım Emniyeti İnceleme Merkezi Başkanlığına Mükremin Kara, Haberleşme Genel Müdür Yardımcılığına Esma Dilek ve 1’inci Bölge Müdürlüğüne Serdar Yücel getirildi.
Milli Eğitim Bakanlığı
Milli Eğitim Bakanlığı Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Cengiz Karakaşoğlu, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Yasin Tepe, Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Seydi Doğan, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Emin Engin, Hakkâri İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Bilal Gür ve Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Mehmet Fatih Vargeloğlu atandı. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Seyfullah Okumuş, Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ise Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı atandı
Köksal ÖNER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum