Reklam
Reklam
Reklam

550 İhtiyaç Sahibi Aileye Hayır Çarşısı Desteği

İlkadım Belediyesi ücretsiz eşya ve giysi yardımı yaptığı ‘Hayır Çarşısı’ hizmeti 2020 yılında da 550 ihtiyaç sahibi vatandaşın yüzünü güldürdü.

Reklam
550 İhtiyaç Sahibi Aileye Hayır Çarşısı Desteği
15 Ocak 2021 - 00:01
Reklam
İlkadım  Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Koordinasyon Merkezi Mağaza ihtiyaç sahiplerinin yaralarını sarıp, yüzlerini güldürmeye devam ediyor. Her yıl yüzlerce aileye umut olan hizmetler yardımseverlerin yaptığı bağışlar sayesinde daha da çok kişiye ulaşıyor. İlkadım  Belediyesi’nin “Hayır Çarşısı'nda” yardımseverlerin bağışladığı kullanılabilir durumdaki her türlü ev eşyası ile her yaştan kadın, erkek ve çocuk giysileri bulunuyor. Belediye ekiplerince alınarak düzenlenip sergiye çıkan eşyalar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Hayır Çarşısına gelen vatandaşlar giysi ve ev eşyası ihtiyaçlarını ücretsiz karşılıyor.
550 ailemize destek olduk
Kurulduğu günden bugüne çok sayıda aileye destek olan Kadın Koordinasyon Merkezi’nden yardım almak isteyen ihtiyaç sahibi aileler  İlkadım Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne başvurarak eşya talebinde bulunmaları gerekiyor. Her yıl başvuruların arttığı Hayır Çarşısı hizmeti ile 2020 yılının başından bu yana yaklaşık 550 ihtiyaç sahibine eşya yardımında bulundu. Yardımseverlerin bağışlarıyla büyüyen Hayır Çarşısı'na isteyen herkes kullanmadıkları eşyalarını bağış yapabiliyor. Kullanılabilir durumdaki eşyalarını vermek isteyen vatandaşlar 444 55 01 numaralı telefonu arayarak (1055-56)  dâhili hattan görevlilere bağış yapmak istediklerini belirtmeleri yeterli. Görevliler verilen adresten kullanılabilecek durumda olan eşyaları alıp, Hayır Çarşına getiriyor. Özellikle beyaz eşya ihtiyacının çok fazla olduğunu belirten yetkililer, bu alanda satış yapan mağaza sahiplerini de bağış yapmaya davet etti.
Sizde destek veren el olun
İhtiyaç sahiplerine uzanan bir yardım eli olmak isteyen hayırseverlere seslenen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş," Sizin fazlanız bir başkasının ihtiyacı olabilir. Kullanılır durumda olan kullanılmayan  eşyalarınız  bağışlayın ihtiyaç sahibi insanların sizde yüzünü güldürün" dedi. Yapılacak yeni bağışlarla daha çok ihtiyaç sahibine ulaşılacağını dikkat çeken Başkan Demirtaş, İhtiyaç sahibi insanlarımıza  hizmet vererek, onların yaralarına bir nebze de olsa merhem olmaya çalışıyoruz. Yardımsever vatandaşlarımızın bağışları ile daha çok vatandaşa destek olmak istiyoruz. Bu nedenle tüm yardımsever İlkadım halkını katkı koymaya çağırıyoruz" diye konuştu.




 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum