50 Yıllık Hizmeti 10 Yıla Sığdırdık

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Görevde olduğumuz 10 yıl içerisinde altyapıdan üstyapıya yaptığımız yollarla, eğitimden, spora birçok alandaki hizmetlerimizle, sosyal belediyecilik anlayışımızla 50 yıllık hizmeti 10 yıla sığdırdık” dedi.

50 Yıllık Hizmeti 10 Yıla Sığdırdık
03 Ocak 2024 - 10:57
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar görevde olduğu son 10 yılda Tekkeköy’ün çehresini değiştiren çalışmalara imza attıklarını belirtti. Togar eğitim, sağlık, spor, tarım, turizm, sanayi ve istihdam, yol altyapı ve çevre düzenlemeleri ile Gönül Belediyeciliği hizmetlerini vatandaşlarla buluşturduklarını söyledi.
Dev hizmetler yapılıyor
Tekkeköy’e birçok devlet yatırımının kazandırıldığı bir 10 yıl geçirdiklerini belirten Togar, “Görev süremiz boyunca Yaşar Doğu Spor Salonu, Tekkeköy Gençlik Merkezi, Samsunspor 19 Mayıs Stadyumu, Fuar ve Kongre Merkezi, Samsun Lojistik Merkezi gibi dev hizmetler ilçemize kazandırıldı. Bunların yanı sıra 1000 kişilik ilçe stadımızı tamamladık. Yine dev hizmetlerimizden Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuz ve Tekkeköy Devlet Hastanemizin de inşaaları tüm hızıyla sürmektedir” diye konuştu.
Tekkeköy Devlet Hastanesi 2024’te tamam
Tekkeköy’ün 100 yıllık kanayan yarasının bu dönemde kapanmakta olduğunu söyleyen Togar, “Tekkeköy Devlet Hastanemiz ilçemizin 100 yıldır hayali ve kanayan bir yarasıydı. Bu yarayı kapatmayı ve 250 yataklı hastanemizi ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşaası şu anda devam ediyor. Kaba inşaatı büyük oranda tamamlanan hastanemiz 2024 yılında hizmete açılacak ve bugüne kadar yaptıklarımızın üstüne ilçemizin gelişiminde ve nüfus artışında büyük bir ivme yakalayacağız” şeklinde konuştu.
1000 kilometreye yakın yol çalışmasıyla ilçemizi ilmek ilmek işledik
“Görevde olduğumuz 10 yıl içerisinde ilçemizin her noktasını ilmek ilmek işledik” diyen Togar, “Kent merkezimizle kırsal bölgelerimizi ayırt etmeksizin alanın yapısına uygun malzemelerle yüzlerce kilometre altyapı ve üstyapı yol çalışması gerçekleştirdik. Son 10 yılda ilçemizde 154 kilometre beton yol, 61 km sıcak asfalt, 224 kilometre sathi kaplama ve 154 kilometre taş parke yol çalışması yaptık. İlçemizde modern kentleşmenin gelişimi adına 402 kilometre imar yolu açarak ilçemizin geleceğini tasarladık” dedi.
13 Okul Kazandırıldı, 6 Okul Planlanıyor
“Görevde olduğumuz 10 yıl içerisinde ilçemize 13 yeni okul kazandırdık” diyen Togar, “İlçemize kazandırdığımız donanımlı okullar ile geleceğimizin teminatı evlatlarımızın gelişimine destek olduk. Görev süremiz boyunca ilçemize ilköğretim ve ortaöğretim seviyesinde 6 okul, lise seviyesinde 5 okul, 1 adet özel eğitim uygulama okulu ve 1 adet tabiat okulu olmak üzere 13 yeni okul kazandırarak eğitim imkânlarını geliştirdik. Hali hazırda 2 ana okul, 1 ilkokul, 1 ortaokul, 1 fen lisesi ve 1 kız meslek lisesi olmak üzere 6 okul için de çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.
71 noktada çocuk parkları yapıldı
“Çocuklarımızın eğitimi ve iyi bir şekilde büyümeleri önceliğimizdir” diyen Togar, “İlçemizde geleceğimizin teminatı çocuklarımız için 71 noktada çocuk parkları yaptık. Bir adet kaykay pisti ve çok sayıda yeşil sahayı ilçemizin dört bir yanına kazandırmanın yanı sıra, onların eğitimleri için okullarımızda kütüphaneler kurduk. İlçe Halk Kütüphanemize yer sağlayarak hizmete açtık. Deneme sınavları, hazırlık kitaplarımız ve verdiğimiz burslarla desteğimizi her zaman göstermeyi sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.
Millet Bahçesi için çalışmalarımız sürüyor
İlçeye birçok sosyal ve kültürel tesis kazandırıldığını söyleyen Togar, “İlçemizde kadınlarımız için çok çeşitli kurslar verdiğimiz Hayme Ana ve Zübeyde Hanım Hanımlar Konaklarımız faaliyetlerini sürdürüyor. Bunların yanı sıra köy konaklarımızda yine kurslar düzenliyoruz. Sevgi Tekkesi, Saklı Bahçe gibi tesislerimiz de hemşehrilerimizin hafta sonlarını geçirebileceği güzel mekânlarımız olarak hizmet veriyor. Bunların yanı sıra Tekkeköy Millet Bahçemiz ve Masal Ormanımız için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.
15 adet köy konağı
İlçede atıl durumdaki okul binalarının gerekli tadilatların ardından köy konaklarına dönüştürüldüğüne dikkat çeken Togar şöyle konuştu: “24 adet okulumuzda tadilat ve yapım çalışması gerçekleştirdik. Bunlardan 15 âdetini köy konağı olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Köy konaklarımız gerek düzenlenen kurslarla gerek önlerindeki spor alanları ile gerekse düğünlerin yapılabileceği alan sunmasıyla vatandaşlarımıza hizmet vermeyi sürdürüyor”
Tarihi dokuyu canlandırıyoruz
“Tarihi, doğası, yeşiliyle ilçemizin saklı kalmış güzelliklerini ortaya çıkarmayı sürdürüyoruz” diyen Togar, “İlçemizdeki tarihi ve doğal güzelliklerden Kurşunlu Şelalemizi, Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadimizi turizme kazandırdık. Tarihi Yel Değirmenimizi restore ettik. Atıl demiryolu hattımız ve binalarımızı restore ederek ilçe merkezimizde Nostalji Parkı, Tekkeköy Kent Müzesini, tarihi doku içinde bir sosyal tesisi ve 7,5 kilometre bisiklet yolunu hayata geçirdik. Hamzalı’da bir müze ile bir ahşap camii için restorasyon çalışmamız sürüyor” dedi.
Yeni OSB ile istihdam sorunu ortadan kalkacak
Sanayi alanları ile üreten ve istihdamın yoğun olduğu bir şehir haline gelen Tekkeköy’de yaklaşık 3000 dönüm alan üzerinde yeni bir organize sanayi bölgesi kurulacağını belirten Togar, “İlçemiz sınırları içerisinde kurulacak Türkiye’nin en prestijli organize sanayilerinden birisi olacak ve şehrimizin tüm istihdam sorunu ortadan kaldıracak Yeni OSB'nin ilçemiz, ilimiz ve ülkemiz ekonomisine büyük katkılar sağlamasını temenni ediyorum” dedi.
Turizm ve sanayinin yanında tarımın da Tekkeköy için hayati önemi olduğunu söyleyen Togar, çiftçilere tohum, meyve fidanı, gübre, ana arı ve sera destekleri gerçekleştirdiklerini belirtti.


  


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum