28 Mart 2004...

Yandım Anam! 28 Mart 2004 yandım anam Trabzon’u kaybettik bizim Halil de Rize’ye belediye başkanı oldu

28 Mart 2004...
08 Mayıs 2016 - 18:39
Yandım Anam!
28 Mart 2004 yandım anam Trabzon’u kaybettik bizim Halil de Rize’ye belediye başkanı oldu.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan başbakanlığı döneminde 28 Mart 2004 yerel seçimlerinin yapıldığı gün saat 18.00 de kesinleşmeyen sandık sonuçları; CHP: 26612. AKP:26300. SP 10.300 çok sevdiği ve çok önem verdiği Trabzon belediyesini kaybettiğini öğrenince annesi Tenzile Erdoğan’ı arıyor ve yandım anam Trabzon’u kaybettik, bizim Halil (yakın aile dostu Halil Bakırcı) Rize’ye belediye başkanı olduğunu annesine müjdeliyor.
Bu konuşmalar bir televizyon kameralarına yansıyor ve üzüntüsünü annesiyle paylaşıyor. Sonra da yanına Bayındırlık ve İskân Bakanı Zeki Ergezen, Çevre Orman bakanı Osman Pepe, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güner ve TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ı alıp Trabzon’a iniyor.
Şehrin sorunlarını vali Hüseyin Yavuz Demir’den dinliyor ve burada yanına bakan Ergezen, Karayolları genel müdürü Sabri Erbakan ve yolun müteahhitlerini alıp helikopter ile 55. Cumhuriyet hükümeti döneminin Bayındırlık ve İskan bakanı Yaşar Topçu tarafından dış kredili olarak ihale edilen Sarp-Samsun karayolunu ve 57. hükümetin Bayındırlık ve İskan bakanı Koray Aydın tarafından ihale edilen sahil geçiş yolunu baştan sona inceliyor.
Müteahhit firmalar Devlet Bakanı Ali Babacan’a devletin iki yakasını bir araya getireceğim diyerek bizim anamız ağladı. Aylardır yıllardır para alamıyoruz, çalışmaları durdurduk deyince siz başlayın bu yolun kefili benim diyor.
Hastaya ilk teşhisi koyan Erdoğan ikinci emri Bakan Pepe’ye veriyor. Trabzon ve Rize’nin çöp sorununu bitirin. 20 yıl önce kurulan TRABİKAP projesini hayata geçirin diyor.
Başkan Bayraktar’a sizde belediye başkanı Volkan Canalioğlu ile masaya oturun Zağnos ve Tabakhane vadilerini boşaltın. Hazine arazisi varsa oraya veya arazi istimlak edin ve TOKİ konutları yapıp bu insanları derhal dere yataklarından çıkartalım. Şehrin nefes borularını açalım diyor.
Ankara’ya döner dönmez Bakan Ergezen’i görevden alıp yerine Faruk Nafız Özak’ı atıyor.
Müteahhit firmalar 24 saat çalışmaya başlıyor. Bakan Pepe çöp işini bitirirken, Bakan Güner yıllardır bitmeyen Galyan barajında seri toplantılar yapıyor.
Başkan Bayraktar iki yıl sonunda Zağnos vadisinde 3800 aileyi buradan çıkartıp vadinin yapımını ve peyzajını ihale ederken, Yıldızlı ve Bahçecik konutlarına taşıyor. İki büyük hastane Kanuni ve Hackalı Hoca Baba hastanesini ihale ediyor. Farabi hastanesinin binasının içi donatılıyor. Ahi Evren hastanesinin tamirat ihalesi yeniden yapılıyor.
Tabi bu arada Bayındırlık ve İskân bakanları Yaşar Topçu, Koray Aydın ve Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanı Cumhur Ersümer Ak Partili milletvekillerinin oylarıyla Yüce Divana sevk ediliyor.
İki yıl sonunda hepsi beraat ediyor.
Ancak işte yandım ana işte ana sevgisi ve işte Trabzon!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum