27 TEMMUZ MÜSABAKA RAPORU...

ATICILIK: MEHMET 4’ÜNCÜ OLDU Erkekler 50 metre tabancada Koreli Taeyoung Kim 189

27 TEMMUZ MÜSABAKA RAPORU...
28 Temmuz 2017 - 11:05
ATICILIK: MEHMET 4’ÜNCÜ OLDU
Erkekler 50 metre tabancada Koreli Taeyoung Kim 189.8 puanla dünya rekoru kırarak altın madalyanın sahibi oldu. Gümüş madalyayı Hırvat Boris Gramnjak, bronz madalyayı ise elemelerde dünya rekoru kıran Koreli Kihyeon Kim aldı. Mehmet Bal 4’üncü sırayı aldı ve madalyayı kaçırdı. Onur Gökçedağ ise 13’üncü sırayı alarak finale yükselemedi.
ATLETİZM: YASİN REKORLA ŞAMPİYON
Erkekler 400 metrede Yasin Süzen 47.03’lük derecesiyle ABD’li Wendell Gaskin’e ait olan 24 yıllık Deaflympics rekorunu kırarak altın madalyanın sahibi oldu. Gümüş madalyayı Japon Maki Yamada, bronz madalyayı ise Ukraynalı Dymtro Rudenko aldı.
Kadınlar cirit atmada Hırvat Laura Stefanac 49.20’lik derecesiyle Deaflympics rekoru kırarak altın madalyanın sahibi oldu. Tayvanlı An-Yi Hsu gümüş, Rus Anastasia Mamlina bronz madalya aldı.
Kadınlar 400 metrede Rus Asya Khaladzhan 400 metre engellinin ardından bir kez daha altın madalya kazandı. Bu daldaki son şampiyon ve dünya rekortmeni Belaruslu Alena Tsiarentsyeva gümüş, bir diğer Rus Ekaterina Kudriavtseva bronz madalya aldı.
Kadınlar uzun atlamada Rus Marina Grishina altın madalyanın sahibi oldu. Bu daldaki son şampiyon ve dünya rekortmeni Kübalı Suslaidy Girat Rivero gümüş, bir diğer Rus Angela Alemseitova bronz madalyanın sahibi oldu.
Erkekler disk atmada İranlı Sajjad Piraygharchaman altın madalya kazandı. Japon Masateru Yagami gümüş, Rus Dmitry Kalmykov bronz madalya aldı.
Dekatlonda 100 metre, uzun atlama, gülle atma, yüksek atlama ve 400 metre geride kaldı. Beş yarışma sonunda 100 metre, uzun atlama ve 400 metrede birinci, gülle atmada üçüncü ve yüksek atlamada dördüncü sırayı alan Rus Maxim Kulikov 3398 puanla lider durumda. Onu yüksek atlamada birinci, 100 metre, uzun atlama ve 400 metrede 2’nci ve gülle atmada 4’üncü olan bir diğer Rus Konstantin Khilenko 3348 puanla, Japon Hiroyuki Maejima ise 2939 puanla takip ediyor.
Kadınlar 200 metre yarı finallerinde Aysun Akay kendi serisinde 6’ncı sırayı alarak finale yükselemedi.
BADMİNTON: NALAN – ESRA ZEYNEP İKİLİSİ ÇEYREK FİNAL GÖRDÜ
Çift kadınlar son 16 turunda Hale Küçüksevgili / Gizemnur Uludağ ikilisini 2-1 mağlup eden Nalan Kaygın / Esra Zeynep Ergincan çifti çeyrek finale yükseldi. Nalan ve Esra Zeynep çeyrek finalde Tayvanlı Jung-Yu Fan / Yan-Ru Shen ikilisine 2-0 mağlup olarak elendi. Yarı finale yükselen diğer çiftler ise Japon Mika Yoshida / Chihiro Shinada, Koreli Seonhwa Jeong / Soyeong Lee ve Çinli Meng Wang / Heng Yang Zhang oldu.
Tek erkeklerde Rus Shokhzod Gulomzoda ve Artemy Karpov, Çinli Kaifeng Tang ve Litvanyalı Kazimieras Dauskurtas yarı finale yükseldi.
Tek kadınlarda Çinli Meng Wang ve Meng Xing Wang, Koreli Seonhwa Jeong ve Japon Manami Nagahara yarı finale yükselen isimler oldu.
Çift erkeklerde yarı finale Rus Valery Antonov / Mikhail Efremov, Koreli Myeongsoo Seo / Hyunwoo Shin, Çinli Yibo Ding / Yaodong Wen ve Taylandlı Siriwat Mattayanumat / Ittikorn Punyangam çiftleri yükseldi.
Karışık çiftlerde de yarı finalistler belli oldu. Çinli Yibo Ding / Heng Yan Zhang, Malezyalı Heng Bock Francis Tan / Wei Ying Boon, Rus Artemy Karpov / Alena Soboleva ve Tayvanlı Chung-I Chen / Yan-Ru Shen ikilileri yarı finale yükseldi.
BASKETBOL: POTANIN SESSİZ PERİLERİ BEŞİNCİ OLDU
Kadın basketbolda finalin adı belli oldu. Ukrayna’yı 63-40 yenen Litvanya ile İtalya’yı 49-33 mağlup eden Yunanistan finalde karşılaşacak. Türkiye İşitme Engelliler Kadın Basketbol Milli Takımı beşincilik maçında Polonya’yı 59-39 mağlup ederek oyunları beşinci sırada tamamladı.
Erkek basketbolda Yunanistan’ı 63-53 yenen Litvanya ile Ukrayna’yı 59-58 mağlup eden Venezuela finale yükseldi. Milli takımımız yedincilik maçında Rusya’ya 80-79 mağlup olarak oyunları sekizinci sırada tamamladı.
BOWLİNG: MİLLİLER 13’ÜNCÜ OLDU
Abdurrahim Arat, İlhan Asımoğlu, Önder Başak, Mehmet Sinoğlu ve Esat Türker’den oluşan milli takımımız 13’üncü sırayı aldı. Tek başına yarışan Adem Taşkın ise 41’inci oldu.
FUTBOL: MİLLİLER FİNALDE
Türkiye İşitme Engelliler Erkek Futbol Milli Takımı yarı finalde İtalya’yı Orhan Aydeniz’in 39’uncu, Eşref Metin Su’nın 69 ile 81’inci ve Murat Şimşek’in 85’inci dakikada attığı attığı gollerle 4-0 mağlup etti ve finale adını yazdırdı. Türkiye, 30 Temmuz Pazar günü saat 16.00’daki finalde, yarı finalde Mısır’ı tek golle geçen Ukrayna ile karşılaşacak.
MASA TENİSİ: TEKLERDE MADALYA SAHİPLERİ BELLİ OLDU
Tek kadınlarda vatandaşı Ce Shi’yi 4-3 mağlup eden Çinli Meng Ping Huang altın madalyanın sahibi oldu. Yarı finalde elenen Rus Anna Kondratova ile bir diğer Çinli Zhe Wang bronz madalya aldı.
Tek erkeklerde ise Slovak Thomas Keinath’ı 4-3 yenen Çinli Cong Wang altın madalya kazanırken yarı finalde elenen Ukraynalı Gennadii Zakladnyi ile Tayvanlı Yi-Hsiang Wang bronz madalya aldı.
ORYANTİRİNG: RUSYA VE UKRAYNA’DAN BİRER ALTIN
Erkekler uzun mesafede Rus Viktor Dinges altın madalyanın sahibi olurken Litvanyalı Tomas Kuzminskis gümüş, Ukraynalı Dmytro Plakhotnik bronz madalya aldı. Yusuf Emre Aydoğdu 10’uncu, Emrah Eren 11’inci sırada yarışı tamamlarken Hakan Kayan yarışı bitiremedi.
Kadınlar uzun mesafede altın madalyayı Ukraynalı Iana Melnyk kazanırken gümüş madalyayı Rus Antonina Naidionova, bronz madalyayı ise bir diğer Ukraynalı Hanna Fedosieieva aldı. Huriye Karahan zaman limitinin dışında kalırken Sevda Aktaş ve Kadriye Demirci yarışı tamamlayamadı.
PLAJ VOLEYBOLU: FİNALİSTLER BELLİ OLDU
Kadınlar yarı finallerinde Rus Elizaveta Alexeeva / Elena Kharcevnikova ikilisini 2-1 yenen Litvanyalı Birute Aleknaviciute / Ingrida Milkintaite ikilisi ile Ukraynalı Yuliia Yaroshevska / Yuliia Chernenko ikilisini 2-1 mağlup eden bir diğer Ukraynalı çift Anna Zatylkina / Raisa Rylova finale yükseldi.
Erkekler yarı finallerinde Ukraynalı çiftler Rus ikilileri mağlup etti. Rushan Dayanov / Maxim Selyutin ikilisini 2-0 yenen Mykola Tsapkalenko / Anton Koshkarov çifti ile Evgeny Kirillov / Ruslan Afanasyev ikilisini aynı skorla mağlup eden Dmytro Donchenko / Serhii Tarasov çifti finale yükseldi.
TENİS: TUTEM VE ASUMAN’DAN TARİHİ BRONZ
Çift kadınlarda Tutem Banguoğlu / Asuman Şakı ikilisi Hintli Parul Gupta / Madhu Jaiswal ikilisini 6/3 ve 6/2’lik iki sete mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu. Böylece Türkiye, Deaflympics tarihinde ilk kez teniste madalya kazanmayı başardı. Altın madalya ise finalde Fransız Marine Beney / Aurelie Coudon ikilisini 6/1, 6/4’lük iki sette mağlup eden Chiu-Mei Ho / Chia-Wen Lin ikilisinin oldu.
Çift erkeklerde finalde Alman Urs Ferdinand Breitenberger / Hans Toedter ikilisini 7/6, 4/6, 6/3’lük setlerle mağlup eden Fransız Mikael Alix Laurent / Vincent Novelli ikilisi altın madalyanın sahibi oldu. Bronz madalya ise Rus Egor Panyushkin / Iaroslav Revin çiftini 7/5, 4/6, 6/3’lük setlerle yenen Avusturyalı Robert Gravogl / Mario Kargl ikilisinin oldu.
Karışık çiftlerde Rus Egor Panyushkin / Polina Smirnova ikilisi finalde Vincent Novelli / Aurelie Coudon ikilisini 7/5 ve 6/0’lık iki sette mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Bronz madalya ise Tayvanlı Chun-Wei Wang / Chiu-Mei Ho ikilisini 6/4, 6/3’lük iki sette mağlup eden Prithvi Sekhar / Shaik Jafreen ikilisinin oldu.
VOLEYBOL: MİLLİLER YEDİNCİ BİTİRDİ
Türkiye İşitme Engelliler Kadın Voleybol Milli Takımı yedincilik maçında Brezilya’yı 3-1 mağlup ederek oyunları yedinci sırada tamamladı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum