2024 Yılı Güneydoğu Avrupa Bölge Akademileri Toplantısı

Güneydoğu Avrupa Bölge Akademileri (The South East Europe Regional Academies-SEERA) 2. Toplantısı, 20 Nisan 2024 tarihinde TÜBA’nın ev sahipliğinde Rabi Medrese’de yapılacak.

2024 Yılı Güneydoğu Avrupa Bölge Akademileri Toplantısı
16 Nisan 2024 - 18:16
2022 yılında Bosna-Hersek Bilim ve Sanat Akademisi ev sahipliğinde bir araya gelen ve bu ilk toplantıyla temelleri atılan birliğin temsilcileri, 2024 toplantısıyla Akademi’nin Süleymaniye Külliyesi içerisinde yer alan TÜBA-Rabi Medrese’nin tarihi atmosferinde buluşacak. Bölge akademilerinin iş birliğini teşvik etmek, bilgi alışverişi yapmak, akademik ve bilimsel alanlardaki zorluklara karşın birlikte çözüm ve program üretmek üzere planlanan toplantı bu doğrultuda yol haritası oluşturmayı hedefliyor.
Bu kapsamda toplantıda; Güneydoğu Avrupa ve diğer katılımcı bölgelerdeki akademiler arasında mevcut bağların güçlendirilmesi ve yeni köprüler kurulması, iş birliğiyle yapılacak araştırmalara, politikanın bilime etkisi üzerinde durulacak. Ortak projeler için ortak akılla masaya yatırılacak olan öneriler, yöntemler ve sorunlar görüşülecek.
Akademi Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in konuşmasıyla başlayacak olan programda; Akademi’nin Uluslararası İlişkiler Çalışma Grubu, Gıda ve Beslenme Çalışma Grubu, Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Yürütücüleri ve TÜBA Üyeleri AASSA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev, Prof. Dr. Kazim Şahin, Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın ile Enerji Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Serap Güneş Akademi çatısı altında çalışma gruplarının yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgi verecek. Medipol Üniversitesinden Prof. Dr. Bahadır K. Güntürk “AI in Higher Education: Threats and Opportunities” başlıklı konuşmasını, Uluslararası İlişkiler Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Şener Aktürk ise “Making Sense of the Geopolitical Developments of Our Times: Turkish Academy of Sciences International Relations Working Group” adlı konuşmasını yapacak.
Toplantıda; Arnavutluk Bilimler Akademisi’nden Başkan Skender Gjinushi, Sosyal ve Arnavutluk Bilimleri Başkanı Gezim Hoxha ve Osmanlı Arşivi Araştırmacısı Dr. Ermal Nurja, Bosna Hersek Bilim ve Sanat Akademisi’nden Başkan Muris Čičić, Genel Sekreter Asif Sabanović ve Uzman Yardımcısı Nerma Tanović, Makedonya Bilim ve Sanat Akademisi’nden Başkan Zivko Popov, Karadağ Bilim ve Sanat Akademisi’nden Başkan Prof. Dragan K. Vukcevic, Başkan Yardımcısı Prof. Ljubisa Stankoviç ve Yönetici Katarina Terzic, Romanya Akademisi’nden Başkan Yardımcısı Marius Andruh yer alacak; Karadeniz Üniversiteleri Ağı’ndan Genel Sekreter Prof. Eden Mamut “At the 50th Anniversary of Scientific Research and Applications on Nanotechnologies: Lessons Learned and Perspectives for Cooperation in South-East Europe” başlığını detaylandıracak.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum