Reklam
Reklam
Reklam

2020 Yılı Fındık Rekolte Tahmini Çalışmaları Tamamlandı

2020 yılı Çotanak Sayımına göre Fındık Rekolte Tahmini çalışmaları, Samsun Valiliği Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün organizasyonunda ve Komisyon üyelerinin katılımı ile 22 Haziran- 07 Temmuz 2020 tarihleri arasında yapılarak tamamlanmıştır.

Reklam
2020 Yılı Fındık Rekolte Tahmini Çalışmaları Tamamlandı
10 Temmuz 2020 - 22:01
Reklam
Arazide yapılan söz konusu çalışmalara; Samsun Valiliği Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Tarım ve Orman İlçe Müdürlüklerinde görevli teknik elemanlar, Ziraat Odaları, Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odaları, Karadeniz İhracatçı Birlikleri, Toprak Mahsulleri Ofisi ve Ticaret Bakanlığı Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü temsilcilerinin katılımları sağlanmıştır.
Konu ile ilgili olarak Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı, “Fındık çeşitlerinin oransal yoğunluğuna göre belirlenen 13 İlçemizdeki sahil, orta ve yüksek kuşaktaki mahallelerde tespit edilen fındık bahçelerinde, işaretlenen dallarda çotanak sayımları yapılmıştır. Komisyon üyelerinin arazi çalışmaları sonucunda elde ettikleri veriler esas alınarak, Fındık Rekolte Tahmini Çalışmaları, Çotanak Sayımı esasına göre gerçekleştirilmiştir. Tarım ve Orman Bakanlığımıza bildirilmek üzere tamamlanan rekolte çalışmaları, Komisyonumuz tarafından da karara bağlanmıştır. Stratejik ürünümüz olan fındıkta rekolte tahmini önemli olup, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da titizlikle gerçekleştirilmiştir. Emeği geçenlere teşekkür eder, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim” dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum