1961ihtilalinin ardından CHP'li...

Trabzon’da CHP 1961ihtilalinin ardından CHP’li Suat Oyman iki dönem belediye başkanlığı yaptı

1961ihtilalinin ardından CHP'li...
12 Mayıs 2015 - 10:48
Trabzon’da CHP

1961ihtilalinin ardından CHP’li Suat Oyman iki dönem belediye başkanlığı yaptı. Oyman’ın AP’ye geçmesiyle CHP Sefer Özgür’ü aday gösterip iki dönem daha belediyeyi kazandı.

12 Eylül ihtilali tüm yurtta sivilleri görevden alıp askerleri Belediye Başkanlığına atarken Trabzon’da emekli Albayı görevden alıp esnaf Hasan Melek’i belediye başkanlığına getirdi.

1980 ihtilalinin ardından 1989 yerel seçimlerinde SHP’den Atay Aktuğ Trabzon Belediye başkanı seçildi. Aktuğ görev süresini doldurmadan CHP’ye geçti,1994 yerel seçimleri öncesi merkezde 5000 oyu olan RP 25000 oy alarak Asım Aykan belediye başkanlığını kazandı. 1999 yerel seçimlerinde FP Asım Aykan yeniden seçildi. 2004 yerel seçimlerinde 26.612 oy alan CHP Volkan Canalioğlu, 2009 yerel seçimlerinde Volkan Canalioğlu oyunu iki kat artırarak 50.701 çıkartmış ancak AKP’den Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu kazanmış ve 2014 büyükşehir belediyesi olan Trabzon’da belediye başkanlığını yeniden O. Fevzi Gümrükçüoğlu kazanınca Canalioğlu milletvekilliği görevine devam etti.

2015 genel seçimlerine giderken Genel Başkan Kılıçdaroğlu YSK’ya kontenjan bildirdi ancak örgüt ön seçim için direndi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu sonunda il örgütünü dinledi ve ön seçim kararı alınca milletvekili Canalioğlu ön seçime girmedi. Son derece demokratik geçen ön seçimde 1. Av Haluk Pekşen, 2. Ali Türen Öztürk, 3. Ahmet Kaya, 4. Yavuz Karan sıralamadan çıktı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ön seçimde birinci çıkan Av. Haluk Pekşen kontenjan, 1. Ali Türen Öztürk, 2. Ahmet Kaya, 3. Murat Özçilingir, 4. Yavuz Karan, 5. Mustafa Aydın olarak sıralamayı hiç bozmadı. Av. Pekşen inanılmaz bir kampanya başlattı. Seçim otobüslerinden basın danışmanlarına ve reklamcısına kadar süper bir ekip kuran Av. Pekşen’in yanı sıra diğer adaylar Türen, Kaya, Özçilingir, Kara ve Aydın gece gündüz dağ taş demen geziyorlar. Şalpazarı Geyikliden, Hayratın Taflancığına kadar çalmadık kapı sıkmadık el bırakmayacağız, halkın dertleriyle dertleşeceğiz, esnafımızı tüccarımızı iş adamımızı dinleyeceğiz diyorlar. İnanılmaz bir performans gösteren Av. Pekşen yerel TV ve gazetelerde halka mesajlarını bizzat kendi iletiyor. Ben Yomra ilçemizden en büyük ilçemiz Ortahisar’a, eski merkez ilçe başkanları Murat Özçilingir ve Ahmet Kaya bir başka büyük ilçe Akçaabat’ta, Ali Türen ve Yavuz Karan biz bu iki ilçemizde birinci parti çıkacağız diyorlar. Böyle bir kampanyaya pek alışık olamayan CHP il örgütünde bir hareketlenme görüyoruz. STÖ’lerin kapılarını aşındırıyor, sorunlarını dinliyor, şehri bir de onlarla analiz ediyorlar. SKM Başkanlığını eski merkez ilçe başkanı Muharrem Şahin yürütüyor. Tecrübeli siyasetçi Şahin ve il Başkanı Uzun gece gündüz çalışarak il ve ilçe örgütlerini zinde tutmaya çalışıyorlar.

Unutmayın İş Bilenin, Kılıç Kuşananındır!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum