19 Mayıs, ONURUMUZDUR!...

Cemiyet Başkanı Yusuf Ziya Çakır, "Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919'da Samsun'da attıkları ilk adım bugünkü Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuştur. Bu nedenle 19 Mayıs, biz Samsunlular için çok daha gurur vericidir" dedi.

19 Mayıs, ONURUMUZDUR!...
18 Mayıs 2020 - 20:22
Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, 19 Mayıs 1919'un, zaferlerle dolu Türk Tarihi için dönüm noktalarından birisi olduğunu belirterek, "Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a attıkları ilk adım sonrası verilen büyük Kurtuluş Mücadelesi sonucunda Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Bu nedenle her 19 Mayıs'ta Samsunlular, bir kat daha gururludur" dedi.
Şanlı Tarihin Dönüm Noktası
19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu,19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Cemiyet'in mesajını kamuoyuyla paylaşan Başkan Yusuf Ziya Çakır, 19 Mayıs 1919'u, 'Şanlı Türk Tarihi'nin dönüm noktalarından birisi' olarak nitelendirerek şu ifadelere yer verdi; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Türk Milleti'ne vurulmak istenen esaret zincirini bir kez daha kırmak adına 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak Kurtuluş Mücadelesi'ni başlatmışlardır. Gazi ve arkadaşları tarafından aynı gün ortaya konulan yüksek milli mücadele ruhu, hızla tüm Anadolu'ya yayılarak yine tarihte eşi benzeri görülmemiş büyük bir zaferler sonuçlanmış, ortaya tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti çıkmıştır.
Yolumuzu Aydınlatan Işık
19 Mayıs 1919, Büyük Önder'imiz tarafından yeni Türk Devleti'nin temellerinin atıldığı gün ve Türkiye Cumhuriyeti'nin başlangıcıdır. 19 Mayıs, sadece Kurtuluş Mücadelesi'ni başlatmakla kalmamış, ayrıca, kurulan yeni Türk Devleti'nin çağdaş milletler içerisinde yer almasını da sağlamıştır. 19 Mayıs, milletimizin tüm onur ve asaletiyle Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde varoluş ve yükselişinin de başlangıcıdır. Samsun'dan karanlığa doğan ışık, bu gün de yolumuzu aydınlatmaktadır."
Samsunlular İçin Büyük Onur
Atatürk'ün bu tarihi günü Türk Gençliği'ne armağan ettiğini de hatırlatan Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, "Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda Milli Mücadele'nin başladığı Samsunlular olarak bu büyük onurunu sonsuza dek yaşayacağız. Bir 19 Mayıs'ta daha, devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun" ifadelerini kullandı.
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum