14 Kasım Dünya Diyabet Günü Sağlık İçin Yürüyüşe katılalım...

YÜRÜYÜŞE DAVET…  Yetersiz, dengesiz ve düzensiz beslenme ve hareketsiz yaşamın sonucu alınan kilolarla gelişen Obezitenin etmen olduğu hastalıklardan biri olan Diyabetin, Ülkemizd

14 Kasım Dünya Diyabet Günü Sağlık İçin Yürüyüşe katılalım...
13 Kasım 2014 - 22:00
YÜRÜYÜŞE DAVET… 

Yetersiz, dengesiz ve düzensiz beslenme ve hareketsiz yaşamın sonucu alınan kilolarla gelişen Obezitenin etmen olduğu hastalıklardan biri olan Diyabetin, Ülkemizdeki hasta sayısı yaklaşık 11 milyon civarındadır. Genel nüfusa oranla  %14 dolaylarında olduğu tahmin edilmektedir. Bu yüzden Çağımızın vebası olarak adlandırılabilmektedir. Ülkemizde Diyabetli hastanın yıllık ortalama tedavi masrafı yaklaşık 866 Dolar kadardır.

Hastalığı iyi tanınmsı, yeterli ve dengeli beslenme, aşırı kilolardan kurtulup hareketli bir hayat tarzı benimsenmesi; hem hastalığın sıkıntıları en az seviyeye indirilmiş, hem tedaviye harcanan paralar en aza indirilmiş, hem komplikasyonlarından azami derecede kurtulmuş-korunmuş ve hem de daha sağlıklı ve kaliteli bir hayata kavuşulmuş olunur.

Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımız da konuya hassasiyetle yaklaşıp, konuyla ilgili projeler üretip hayata geçirmeleri konunun hassasiyetini ve önemini vurgulamaktadır.

Bizler de sivil toplum kuruluşu olarak, konunun önemi, toplumda ve kişilerde bırakacağı olumsuzlukları düşünerek, halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğu inancıyla faaliyetlerimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Bu bağlamda Valiliğimiz, İlkadım Belediyesi, Canik Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kızılay Samsun Şubesi, Özel Hastaneler ve Madeni Sanatkârlar Odası ile yaptığımız görüşmelerde geçen samimi ve olumlu hava bizlerin çalışma azmini artırmıştır.

Ortaklaşa olarak çözülebileceğine inandığımız bu durumun çözümü yolunda; Gazi sahnesinde 15 gün arayla sürekli eğitim programları, mahallelerde eğitim programları, gazete yayınlarıyla bilgilendirmeler, Dergi basımı ile bilgilendirmeler, TV Programları ile bilgilendirmeler, Kamp eğitimleri, diyabetli ailelere eğitim, akran eğitimleri, tiyatro programları, basılı yayın dağıtımı, düzenli egzersiz alışkanlığını yerleştirme, hastalığına uygun beslenme alışkanlıklarının kazandırılması, sosyal faaliyetler, mali durumu zayıf aileler tespit ve destek, diyabetli hastalara yönelik hastanelerde beslenme programı uygulanması, diyabetliler sosyal, kültürel aktiviteler ve konaklama tesisi açılması, diyabet hastanesi açılması şeklinde projeler geliştirerek uygulamaya konulması planlanmıştır. Aşama aşama da uygulanacaktır.

Tüm bunları, geniş katılımlı toplumsal mutabakat ve hastalarımızın vereceği katkı ile gerçekleştirileceğine inanıyoruz.

İlkadım Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü katkıları ve katılımları, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ve Özel Hastanelerimizin katılımları ile duyarlılık, farkındalık oluşturmak amacıyla 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında, 14 Kasım Cuma günü 6 yerde stant açılıp bilgilendirmeler, şeker ölçümleri yapılacak, 15 Kasım Cumartesi günü sabah 08.00 da Sağlık Müdürlüğü ‘nün düzenlediği Sağlık Bakanımızın da katılacağı, Sağlık İçin Yürüyüşe katılacağız. Akabinde saat 10.00 da Şehir kulübü önünden başlayan, çiftlik sonunda biten yürüyüş gerçekleştirilecektir. Yürüyüş sonunda TİP 1 DİYABETLİ bir gencimize Derneğimiz tarafından 1 adet bisiklet hediye edilecektir

14.00 da Lise Caddesi Gazi Sahnesinde Prof. Dr. Hulusi Atmaca’nın sunacağı diyabet eğitimi yapılacaktır.

Daha güzel bir ülke, daha sağlıklı bir toplum ve daha iyi bir gelecek için… SAYGILARIMIZLA

Cumartesi saat 10.00 da Şehir Kulübü önünde buluşmak dileğiyle.

DİYABETLE YAŞAM DERNEĞİ

SAMSUN ŞUBE BAŞKANLIĞI

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum