Reklam
Reklam
Reklam

12 Mayıs Hemşireler Gününüz Kutlu Olsun

Türk Hemşireler Derneği Samsun Şubesi; Tüm zamanlarda olduğu gibi Covid-19 pandemi sürecinde de mücadelenin başkahramanları sizlersiniz.

Reklam
12 Mayıs Hemşireler Gününüz Kutlu Olsun
11 Mayıs 2020 - 20:02
Reklam
Süreçle mücadele zor ve korkutucu olsa da asla imkânsız değildi.  Biz sağlık çalışanları imkânsızı olabilir yapmaya hedefli gönül vermişler olarak, canla, başla kendi içimizde acı kayıplar yaşasak da yılmadan, yorulmadan çözüm hedefli mücadelemize devam ettik.
Evet, sağlık bütününün en önemli neferleri biz hemşireler basında, sosyal medyada, bilim kurullarında yer almamız gerektiğini ifade ettik. Çünkü sahayı en iyi aydınlatanlar bizleriz! Açıklamalarımıza ses verilmemesine rağmen, cephede en ön saflarda kahramanca yorulmak nedir bilmeden, kendi sağlığımızı, yaşamlarımızı feda ettik.
Bazen alkışlandık,  bazen hırpalandık,  yaralandık,  darp edildik. Kimileri parasını alıyorlar dedi, kimileri kalktı devlete yük oldular dedi, hastalığın yayılmasına sebep gösterildik, kırıldık üzüldük yine de pes etmedik, vazgeçmedik tek yol vardı mücadeleyi kazanmak yolumuza devam ettik.
Kim bu süreçte para için canından ailesinden yaşamından vazgeçebilirdi ki?  Acımasız eleştiriler yolumuzdan çevirmedi,  pandemi sürecinde biz hemşireler nitelikli ve güvenilir bakım,  kaliteli yaklaşım ile görevimizi en iyi şekilde yerine getirdik.
Sağlık dünyasının gizli kahramanları değerli meslektaşlarımız hemşireler dünya sağlığında öncü bir ses olmuşlardır.  Sizler bu ülkenin gurur kaynağı sağlık çalışanlarısınız.
Fazla mesai, çalışma koşullarının zorluğu, adaletsiz nöbet dağılımı, çalışma alanlarındaki mobing, özlük ve eğitim haklarındaki eksiklikler, engeller, adaletsiz ücret dağılımı,  çalıştırılma alanlarındaki eşitsizlikler,  bizlerin kanayan yarası olmuştur ve birlikte olduğumuzda mesleğimize, derneğimize, birliğimize sahip çıktığımızda kazanımlarımızı elde etmemiz için önümüzde hiçbir engel olamaz.
İçinde bulunduğumuz pandemi sürecini siz değerli meslektaşlarımızdan acı kayıplar yaşanmadan atlatmayı diliyoruz.
Tarih bize gelecek için bir program veremez ama geleceğimizle daha iyi yüzleşebilmemiz için kendimizi ve ortak insanlığımızı daha iyi anlamamızı sağlar. Bizler dünyayı sağlığına kavuşturuyoruz.
Covit-19 tanısı almış ve tedavisi devam eden tüm meslektaşlarımıza acil şifalar, sağlık şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.
12 Mayıs hemşireler gününüz kutlu olsun.
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum