110.6 Kilometrelik Aspendos-Termessos Tırmanma Etabını Uno-X Takımından Madsen Kazandı

Tour Of Antalya Yarın Koşulacak 162.1 Kilometrelik Antalya-Antalya Etabı İle Sona Erecek Ve 2022’nin Şampiyonu Ortaya Çıkacak.

110.6 Kilometrelik Aspendos-Termessos Tırmanma Etabını Uno-X Takımından Madsen Kazandı
12 Şubat 2022 - 18:51
Perşembe günü 14 ülkeden 161 sporcu ve 23 takımın iştiraki ile başlayan 4’üncü Tour of Antalya bisiklet yarışlarının bugün koşulan 110.6 kilometrelik Aspendos-Termessos etabın Uno-X takımından Jacob Hidsgaul Madsen 2.43.34 ile kazandı.
Bir Antik Kentten, Diğerine Pedal Bastılar
İki tarihi kent arasında yolculuğa çıkan pedallar güç ve mücadelenin yanı sıra görsel bir şölene de tanıklık ettiler. Sadece Anadolu’nun değil tüm Akdeniz’in en iyi korunan Roma dönemi tiyatrosuna sahip olan ünlü Aspendos ile Antalya’ya 34 kilometre mesafede olan Termessos Antik Kenti yabancı konuklarını bir kez daha hayran bıraktı. Termessos Antik Kenti’nin dört bin beş yüz kişilik tiyatrosuyla günümüze gelinceye kadar korunması ise tarihi eserlerimize sahip çıkıldığının bir göstergesi olarak dikkat çekmeye devam ediyor.
Yarışın Cereyanı
Saat 12.45’te Aspendos Antik Tiyatrosu’ndan Eski Antalya Milletvekili ve TFF Temsilciler Kurulu Başkanı Abdurrahman Arıcı’nın damalı bayrağı sallamasıyla 147 sporcu zorlu tırmanış etabına başladı. Start alanında Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Antalya Gençlik Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Antalya Gençlik Spor Yurt Müdürü Ahmet Paşaoğlu da hazır bulundu.  Elbette gözler dünkü etabı kazanıp Magenta Mayoyu giyen Genel Ferdi Klasman birincisi Corratec takımının sporcusu Dusan Rajovic’te idi. Kendi ifadesiyle “Bir yokuşçu değilim ama, bu formayı korumak için çok çalışmam gerekecek” diyen Rajovic grubun içinde kalarak tırmanma noktasına kadar geldi.
20 Kilometre Toplu Geçildi
Herkesin birbirini kontrol ettiği bu sıkı etapta ilk 20 kilometre tek grup halinde geçildi. Havanın güneşli ve rüzgârsız olmasının da etkisi büyüktü.  Başlarda sporcuların temposu saatte 35-42 kilometre arasında cereyan etti.
İlk Kaçış Grubu
26’ncı kilometrede Giotti Victoria Savini Due takımından Gergely Szarka ile, Spor Toto takımından Edgar Nieto Nohales atak yapıp ön grubu oluşturdu ve pelotonla farkı önce 1 dakika 10 saniye, sonra 1 dakika 50 saniye ve daha sonra da 2 dakika 25 saniyeye kadar çıkardı.
İklim Değişikliği Farkındalığı Kapısını Nohales Geçti
Etabın 53’üncü kilometresinde Fraport TAV Antalya Airport’un sponsorluğundaki İklim Değişikliği Farkındalığı Prim Kapısı’nı Spor Toto takımından Edgar Nieto Nohales birinci geçti. Giotti Victoria Savini Due takımından Gergely Szarka ikinciliği, üçüncülüğü Win Sungod’dan Jakub Scott elde etti.
Tırmanış Primini Nohales Aldı
72.7’inci kilometrede Corendon Airlines’in sponsorluğundaki Tırmanış Prim Kapısı geçildi. Öndeki ikiliden biri olan Spor-Toto’dan Edgar Nieto Nohales’in birinciliği ile geçildi. Gergely Szarka ikinciliği elde etti. Bu arada öndeki kaçış grubundan Szarka düştü ve Saris Rouvy Sauerland takımından Jan Knolle Nohales’in peşine takıldı. Yeni zaman farkı 40 saniye olarak verildi.
Sprint Primi Knolle Aldı
Etabın 88.3’üncü kilometresinde Touristica’nın sponsorluğundaki sprint prim kapısı geçildi. Kaçış grubuna sonradan katılan Saris Rouvy Sauerland takımından Jan Knolle çizgiyi birinci geçti. Edgar Nieto Nohales ise ikinciliği aldı. Pelotonla yeni zaman farkı yine 1 dakika 10 saniyeye çıktı.
Peloton’dan Kaçan 3 Sporcu Öndeki İkiliye Dâhil Oldu
Finişe 14 kilometre kala pelotondan kaçan Bingoal Pauwels Sauces’tan Ludovic Robeet, Win Sungod takımından Matthew Gibson ve Jakub Scott kaçış grubunu yakalayıp 5 bisikletçi birlikte tempo yapmaya başladılar. Finişe 9 kilometre kala, tam tırmanın başladığı anda Peloton’un hızı saatte 27 kilometreye ulaştı.
Finişe 20 Bisikletçi Girdi
Tırmanma etabının son metrelerine kadar grup çok kalabalıktı. 2 kilometre kala gruplar yavaş yavaş parçalandı. Son 500 metrede ataklar peşi sıra geldi. Uno-X takımından Jacob Hindsgaul Madsen mükemmel bir atakla etabı kazandı ve aynı zamanda son tırmanış priminin de sahibi oldu.
Yarın Sona Eriyor
3 gündür devam eden Tour Of Antalya, yarın koşulacak 162.1 kilometrelik Antalya-Antalya etabı ile sona erecek ve 2022’nin şampiyonu da belirlenmiş olacak.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum