10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ödül Töreni

  Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Konferans Salonu’nda ödül töreni düzenledi

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ödül Töreni
11 Ocak 2017 - 00:52
 

10Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Konferans Salonu’nda ödül töreni düzenledi.
Düzenlenen ödül törenine Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, MHP İl Başkanı Taner Tekin, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyet Başkanı Mahmut Erdoğan, genel yayın yönetmenleri, köşe yazarları ve gazeteciler katıldı.
324 SAATE KADAR VARAN MESLEK GRUBUNDAYIZ
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ ödül törenin açılış konuşmasını yapan Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmut Erdoğan, “Bu gün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’dür. Biliyorsunuz şehrimizde biz yoğun çalışan, mesaisi sadece sekiz saat süre ile sınırlı olmayan 24 saate kadar varan meslek grubundayız. Bu birliği ve bütünlüğü sağladığımız sürece eminim ki ülkemizin başına herhangi bir sıkıntı gelmeyecektir. Sayın Valimize ödül törenimize katıldığı için teşekkür ederim. Hepiniz ödül törenimize hoş geldiniz“ dedi.
9GELİŞEREK BİR DÜZEYE GELDİLER
Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “İnsanların en kutsal haklarından birisi olan haber alma hakkı bulunduğu mahallede, bulunduğu ilçede veya bulunduğu ülkede çevresindeki sorunlardan objektif olarak bilgilenmek isteği ve hakkı günümüzde en temel insan haklarından birisi olarak kayıtlara geçmiş ve modern çağın da tartışılmaz bir hakkı haline gelmiştir. Bu hakkın adil ve doğru bir şekilde yerine getirilmesi ile ilgili mücadeleyi veren Türk basını da ülkemizin kuruluşundan bu yana her gün kendisini geliştirerek insanların haber alma hakkını en doğru ve en iyi şekilde yerine getirme yönünde gelişerek bir düzeye geldiler. Ama 2000’li yıllardan sonra başka bir şey ortaya çıktı. Gerek yazılı gerekse görsel medyanın yanında hepinizin bildiği gibi internet medyası denen, sosyal medya denen bir başka dijital ortamda haber edinme teknolojisi gelişti. Bu bana göre birçok dengeyi alt üst etti. Dünyada da bu sistemin oluşmuş olan çatısını yeniden yapılandırma gibi bir mecburiyeti ortaya koydu. Artık insanların dünyada gök kubbede olan herhangi bir hadisenin neredeyse gizli kalma şansı kalmadı” diye konuştu.
4DÜZGÜN BİR GAZETECİLİK YAPMAK GEREKİYOR
Gazetecilerin güzel akşamını tebrik eden Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Bugün ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ aynı zamanda ’10 Ocak İdareciler Günü’ yine bugün ziraat eğitiminin başlamasının 171. yıldönümü olmak üzere ben her üç güzel günüde kutluyorum. Samsun’daki gazeteci arkadaşlarımız özellikle yaptıkları çalışmalar dolayısıyla yabana atılmaz bir standartta gazetecilik yapıyorlar. Demokrasinin en üst düzeyinde, standartları ütopik düzeyde olan bir gazeteciliği ne Türkiye’de, ne dünyada yapamıyoruz. Düzgün bir gazetecilik yapmak gerekiyor. Ama takdir edersiniz ki; biz, siz değerli gazetecilerin biraz da bu meslekte, mesleği öne çıkaracak daha kıymetli, daha kaliteli hale getirecek ve daha iyi noktaya taşıyacak olan insanlar sizlersiniz şeklinde" konuştu.
7GAZETECİLERİ DAHA ZORLAYAN SÜREÇ OLACAKTIR
Samsun’da çok kaliteli gazetecilerin olduğunu ifade eden Vali Şahin, "Değerli arkadaşlar, klasik medya yavaş, yavaş miadını dolduruyor. Sanal ortam hızla büyüyor, bizde burada olmak zorundayız. Bunu yedi yıl boyunca medyanın neredeyse içine kadar yerleşmiş biri olarak söylüyorum. Biz gazeteciler Samsun’da etkili olmak istiyorsak mutlak suretle daha derli toplu, daha ciddi dayanışan bir ekip halinde olmamız gerekiyor. Siz kurdunuz bir medya örgütüyle, gazetecilik, televizyonculuk, radyoculuk, muhabirlik ve kameramanlık yapmak durumundasınız. Artık bir şahıs her şeyi yapmak durumunda olan medyaya doğru kayıyor. Önümüzdeki süreç gazetecileri daha zorlayan süreç olacaktır. Daha sağlıklı, daha ciddi, hızlı habercilik yapmak durumundayız. Ben bu güzel organizasyon için 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmut Erdoğan’ı ve ekibini, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyetini kutluyorum. Yarınlarınızın bu günden daha modern, daha çağdaş, daha gelişmiş ve daha özgür gazetecilik sunması temennisiyle hepinize iyi akşamlar diliyorum" ifadelerini kullandı.
8 2 1 6 5VALI ŞAHİN BASIN MENSUPLARININ FOTOĞRAFINI ÇEKTİ
Konuşmaların ardından Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmut Erdoğan, Vali İbrahim Şahin’in idareciler gününü kutlayarak plaket takdim etti. Daha sonra Vali İbrahim Şahin, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı'nca başarılı çalışmalarından dolayı ödüle layık görülen Valilik İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Fatma Dursun Atalay’a plaket verdi. Ardından ödül törenine katılan diğer  protokol üyeleri tarafından, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı'nca ödüle layık görülen Samsun'da görev yapan yazılı ve görsel basın mensuplarına plaket verildi. Plaketlerin verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekildi. Fotoğraf çekimi sırasında Vali İbrahim Şahin fotoğraf makinesini eline alarak basın mensuplarının fotoğrafını çekti.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum