1 Yılda %30 Zam, 26 Gün İkramiye

Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanlığı ile Yakakent Belediyesi Personel Ltd. Şti. arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle Belediye işçilerinin ücret ve sosyal haklarına toplamda yüzde 30 oranında zam yapılması ve ayrıca 26 gün ikramiye verilmesi kararlaştırıldı.

1 Yılda %30 Zam, 26 Gün İkramiye
08 Ocak 2021 - 10:11
Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanlığı ile Yakakent Belediyesi şirketi arasında 1 yılı kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.
İmzalanan toplu iş sözleşmesiyle toplamda yüze 30 oranında zam ve 26 gün ikramiye verildi.
İmza töreninde konuşan Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma “Belediyemiz personelinin üyesi bulunduğu Hizmet-İş Sendikası ile yaptığımız sözleşmeyi bugün imza altına aldık. Pandemi süreci başladığından beri ekiplerimiz ile birlikte halkımızın geleceği için gece-gündüz demeden sahadayız. İşte bugün sahada ve kurumumuzda ter döken emekçilerimiz için bir aradayız. Onların ücretlerini ve sosyal haklarını iyileştirmek için sendika yetkilileriyle birlikte uzun mesailer harcadık. İşçinin hakkını teslim etme noktasında tüm imkânlarımızı sonuna kadar zorladık. İşçi kardeşlerimizin yüzlerinin gülmesini sağladığımıza inanıyorum. İmzaladığımız bu sözleşme tüm emekçi kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun. Güle güle harcasınlar” dedi.
Yaklaşık 2 aydır süren görüşmelerin hayırlı bir netice ile sonuçlanmasından mutluluk duyduklarını ifade eden Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, “ Önce İnsan Önce Emek düsturuyla görüşmelerini yürüttüğümüz toplu iş sözleşmemizi imzalayarak işçi kardeşlerimizin yüzünü güldürdük. Yakakent Belediyesi Personel Ltd. Şti. çalışanlarımız için yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalıştık. Enflasyon karşısında üyelerimizin boynunu eğdirmedik. Bu sebeple sürecin başından beri iyi niyetli bir çaba ortaya koyan değerli Belediye Başkanımıza tüm üyelerimiz adına çok teşekkür ediyorum. Sözleşmemiz emekçi kardeşlerimiz, Sendikamız ve Belediyemiz için hayırlı uğurlu olsun. Bu ilk sözleşme önemli bir eşikti. Bu eşiği geçtik. Bundan sonrasında da çok daha iyi sözleşmelere imza atacağımıza yürekten inanıyorum. Yakakent Belediyemizdeki uyum ve birlikteliğin daim olmasını diliyorum” diye konuştu.
Belediye Başkanlık makamında gerçekleşen törende Mali Hizmetler Müdürü Ayşin Hopa, Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkan Yardımcısı Arif Çelik, Sendika İşyeri Temsilcisi Sefer Güden hazır bulundu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum