1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ KUTLU OLSUN

CHP Samsun İl Başkanı Av

1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ KUTLU OLSUN
31 Ağustos 2016 - 19:33
7- Boş kalıp haberCHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, Dünya Barış Gününü kutladı.
1 Eylül 1939’da Naziler Polonya’yı işgal etmişler ve bu işgal 2. Dünya Savaşı’nın da başlangıcı olmuştur. İnsanlık tarihinin en kanlı savaşlarından biri olan bu savaşın unutulmaması amacıyla dünyanın dört bir yanında 1 Eylül’ün “Dünya Barış Günü” olarak kutlanması kararlaştırılmıştır.
Savaş, ne kadar soğuk bir kavramsa, barışsa o denli sıcaktır. İnsanlığın kurtuluşu, barışı ön plana çıkarmaktan geçer. Savaş, ölüm, kıyım, ayrılık getirir. Keşke imkan olsa, yılın 365 gününü dünya barış günü ilan edebilsek. Ya da barışı hatırlamak için böyle günlere ihtiyacımız hiç olmasa.
Vatan savunması söz konusu olmadıkça savaş bir cinayettir diyen ve yurtta sulh, cihanda sulh sözüyle tarihe geçen bir büyük önderin, Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği vatan toprakları üzerinde yaşıyoruz. Barışın önemini, savaşın en kanlı yüzünü bilen anlar.
Savaşların olmadığı, çocukların gökyüzünden geçen uçaklara özgürce el salladığı, parkların bahçelerin, özgür çocuk kahkahasıyla dolup taştığı bir dünya dileğiyle, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutluyorum.
şokhaber.net

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum