%1 Baraja Hukuk "Dur" Dedi

Çalışan-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, Danıştay’ın %1’lik baraj adaletsizliğine hukuk “dur!” dedi,

%1 Baraja Hukuk "Dur" Dedi
23 Aralık 2021 - 17:59
6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde sendika üyelerine ödenecek olan ikramiyenin 135 liradan 400 liraya çıkarılması ve bu parayı sadece sendikal örgütlenmesi %1’in üzerinde olan sendika üyelerinin alacağının karara bağlanmasıyla, karara tepki gösteren ve hukuksuz olduğu gerekçesiyle Danıştay’a açılan davalara Danıştay 12. Dairesi oybirliği ile iptal kararı verdi ve hukuka ve adaletsizliğe dur dedi.
Özdemir, “6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde memurun mesleki, sosyal ve ekonomik sorunlarının iyileştirilmesi yerine kendi çıkarları için %1’lik baraj kararı ve memurların özgür iradeleriyle sendika seçme hakkını sınırlamaya kalkan Memur-Sen ve Kamu-Sen kendi geleceklerine yönelik hukuk dışı çabaları ellerinde patladı.
“6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri tüm çalışanlar açısından hayal kırıklığı ile sonuçlanmıştı. Kamu çalışanlarının sorunlarına çözüm bulmak yerine Anayasa, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’na ve Türkiye’nin imzalamış olduğu uluslararası sözleşmelere aykırı biçimde alınan kararın yanlış olduğunu söylemiş ve bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiği çağrısında bulunmuştuk.
Sendika ikramiyelerinin 400 liraya çıkarılmasının emeklilik toplu ikramiyesi ve maaşa hiçbir etkisinin olmadığını, toplu sözleşme ikramiyesinin 400 liraya çıkarılmasının yetkili sendikayı üye çoğunluğu ve mali açıdan da daha kuvvetli bir sendika olmasını sağlamak açısından yapıldığına dikkat çekmiştik. Memur-Sen’ nin memur ve emeklinin mali ve sosyal hakları için değil, kendi geleceklerini kurtarmak için mücadele ettiklerini de her zaman söyledik.
Özdemir, “Tüm kamu çalışanları hangi sendika üyesi olursa olsunlar 400 liralık toplu sözleşme ikramiyesini alacaktır.” Kamu çalışanları şunu bilmelidir ki konfederasyon olarak her zaman ve her platformda kamu çalışanlarının hak ve hukukunu savunduk ve savunmaya devam edeceğiz.
Tüm kamu çalışanlarını Çalışan-Sen Konfederasyonu çatısı altında buluşmaya davet ediyorum.”
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum