Türk Telekom Genel Kurul toplanıyor…
Hancıoğlu, “Bu toplantıda, Samsun Bölge Müdürlüğü’nün kapatılmayacağı resmen açıklanmalıdır!”
18 Mart 2021 - 17:48
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Türk Telekom Yönetim Kurulu’nun, Samsun Bölge Müdürlüğü’nü kapatma kararının iptali konusunda muğlak bir süreç yaşandığına işaret ederek; bu belirsizliğin derhal son bulması ve kapatma kararının iptal edildiğinin resmen açıklanmasını istedi.
CHP’li Hancıoğlu, Türk Telekomünikasyon A.Ş.’nin en yetkili karar organı olan Olağan Genel Kurul’unun yarın(19 Mart 2021/Cuma günü) toplanacağına işaret ederek şunları kaydetti:
“Şirketin, hem hissedarları hem de karar merciinde yer alan bürokratlarının hazır bulunacağı Olağan Genel Kurul toplantısında, kurumun geçmiş dönem mali performansı, kurumsal faaliyetleri ibra edilecek, aynı zamanda gelecek dönemin kurumsal eylem planı onaylanacak. Yani, bu genel kurul toplantısı, kurumun en yetkili karar organı olma özelliğini taşımaktadır. İşte bu nedenle, bu toplantıda muhakkak Samsun Bölge Müdürlüğü’nün kapatılmayacağı resmi olarak açıklanmalıdır. Diğer yandan, açıklanması gereken bir diğer husus daha vardır: ‘Kapatma kararı’ verilirken, kurum yönetimi hangi performans kriterlerini göz önünde bulundurmuştu? Gerekçeleri ve dayanakları neydi? Bunun da Samsunlulara izah edilmesi gerekmektedir!”








FACEBOOK YORUMLAR