ÜLKEMİZİN SESSİZ KAHRAMANLARI OLAN ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİ SEVGİ, SAYGI VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ
Vali Osman Kaymak Gaziler Günü’ kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından anıt şeref defterini imzaladı

19 Eylül 2017 - 15:34

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören başta Vali Osman Kaymak, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Samsun Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Diril tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu ve istiklal Marşı okundu.
BUNUN EN GÜZEL ÖRNEĞİNİ DE 15 TEMMUZ’DA BİR KEZ

Çelenk sunma ve İstiklal Marşı’nın ardından anıt şeref defterini imzalayan Vali Osman Kaymak, "Aziz Atatürk, İstiklal Mücadelesindeki ulvi gayretiniz ve başarınızdan dolayı TBMM tarafından şahsınıza 19 Eylül 1921 tarihinde Mareşallik rütbesiyle birlikte Gazilik unvanı verilişinin 96.yıl dönümünü ve Gaziler Günü'nü anmak üzere huzurundayız. Türk Milletinin tarihi, geçmişten bugüne onur duyduğumuz üstün zaferlerle doludur. Bu zaferleri, vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimize ve gazilerimizin varlığına borçluyuz. Bunun göstergesi olarak Ülkemizin sessiz kahramanları olan şehit ve gazilerimizi sevgi, saygı ve şükranla anıyoruz. Bizler, ecdadımızdan miras kalan hasletlere sahip çıkmanın, birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere karşı mücadele etmenin, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için çalışmanın, şehitlerimize ve gazilerimize vefa borcumuzun da gereği olduğuna inanıyoruz.Bugün de, Bu Aziz millet; Ülkemize yönelen tehditlere, darbelere karşı kendilerini siper eden, kutsal değerlerini, vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üstünde tutan, bu uğurda hayatlarını feda etmekten çekinmeyen güce, dirayete, kararlılığa sahiptir. Bunun en güzel örneğini de 15 Temmuz’da bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Bu anlamlı günde başta şahsınız olmak üzere tüm şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi rahmetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun" dedi.

Konuşmasının ardından geçit töreni için eski adliye binası önüne geçildi. Burada Samsun Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Diril yaptığı konuşmasında, “Malumunuz olduğu gibi Milli Mücadele döneminin mucizelerinden olan Sakarya Meydan Muharebesinin zaferle kazanmasının ardından 19 Eylül 1921 yılında rahmet ve minnetle yâd ettiğimiz Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ve Gazilik unvanı tevcih edilmiştir. Bu nedenle 19 Eylül Gaziler Günü olarak anılmaktadır.19 Eylül Gaziler Günü Türk Kahramanlığının Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında taçlandığı gündür.19 Eylül Gaziler Günü Kurtuluş Savaşı'nda Kore’de ve Kıbrıs Savaşı'nda savaşan Muharip Gazilerle Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainleri ve terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker polis güvenlik korucularını ve 15


Törene ayrıca Ak Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, Sezgin Üçüncü, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dullar Yetimler Derneği Samsun Şube Başkanı Necati Yılmaz, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği Samsun Şube Başkanı Bilal Erim, protokol üyeleri, gaziler, askeri, idari ve mülki erkân ile şehit yakınları katıldı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net
FACEBOOK YORUMLAR