Uçarlı'dan Yerel Yönetimlere Çağrı!...
Karadeniz Yıldızı Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ahmet Uçarlı, Görme Engelliler Spor Kulübü olarak mücadelemizi sürdürürken birçok olumsuzlukla karşı karşıya kaldıklarını belirterek Yerel Yönetimlere Çağrıda bulundu.
18 Ağustos 2025 - 19:09
Ancak ne yazık ki, bu anlamlı mücadelemizi sürdürürken birçok olumsuzlukla karşı karşıya kalıyoruz. Enerjimizin büyük bir kısmını sporun kendisine değil, bu olumsuz şartların üstesinden gelmeye harcamak zorunda kalıyoruz. Özellikle farklı şehirlerde düzenlenen müsabakalara katılım sağlamak için en temel ihtiyacımız olan ulaşım aracı konusunda ciddi sıkıntılar yaşamaktayız.
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden defalarca araç talebinde bulunmamıza rağmen, araçların “müsait olmadığı” gerekçesiyle taleplerimiz geri çevrilmektedir. Yakıt desteği konusunda ise yalnızca 200 litreye kadar, o da bir defaya mahsus olmak üzere destek verilebileceklerini ifade edilmektedir. Bu miktar, şehir dışı organizasyonlar için ne yeterli ne de sürdürülebilir bir çözümdür.
Daha da üzücü olanı, tasarruf politikalarının en çok engelli bireyleri mağdur etmesi ve engellilere ayrılan kaynaklarda kısıtlamaya gidilmesidir. Bu durum, engellilere verilen değerin ne düzeyde olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.
Bugün, Karadeniz’in en büyük şehri olan Samsun’da, engelli bireyler olarak birçok alanda zorluklarla mücadele ederken, yerel yönetimlerin bizlere destek olması gerekirken, ne yazık ki önümüze bir engel de onlar koymaktadır.
Bizler, sporun birleştirici gücüne inanıyor, engelli bireylerin toplumda hak ettikleri yeri alabilmeleri için mücadele ediyoruz. Bu mücadelede yalnız bırakılmak değil, desteklenmek istiyoruz.
Yerel yönetimlere çağrımızdır;
Engelli bireylerin sesine kulak verin. Onların mücadelesine engel değil, destek olun. Ulaşım gibi temel ihtiyaçlarımızı görmezden gelmeyin. Bu şehirde biz de varız, biz de temsil ediyoruz, biz de başarılar elde ediyoruz.







FACEBOOK YORUMLAR